Hjalmar-album nummer 1 i salg!

Norges tøffeste tøffelhelt har endelig fått boltreplassen han fortjener.

Publisert Oppdatert

Hjalmar, tegneserien om landets fremste tøffelhelt, er endelig ute med eget album. Vi har snakket med hans opphavsmann, serieskaperen Nils Axle Kanten.


Ser fremover
Dette er det andre tegneseriealbumet til Kanten, en bragd som kanskje ville gått til hodet på en del av oss, men han holder beina rimelig plantet på jorda.
- Det er selvfølgelig veldig stort å også få gitt ut et eget Hjalmar-album. Særlig fordi Hjalmar er en fast karakter som jeg har brukt mye tid på, og som jeg gleder meg til å utvikle videre, sier han.


Flatskjerm og Ferrari
Han har også ideer til mange flere Hjalmar-striper.
- Det blir nok ikke noen flere unger på Hjalmar, men det er veldig mange andre situasjoner jeg kan sette ham i, som jeg gleder meg til å prøve, sier han.
- Så fokuset er fortsatt på arbeidet, du har ikke begynt å kjøpe flatskjermer du skal kaste ut av hotellvinduer?
- Ferrari står definitivt på ønskelisten, sammen med et strandhus i Miami og liknende ting, men en sånn typisk stjernelivsstil klarer jeg meg uten, det er også litt vanskelig å kombinere med familieliv. Jeg er egentlig bare veldig glad for å kunne leve av å lage serier.


Gjenkjennelsesfaktoren
Kanten er også litt overrasket over at serien er så populær.
- Det som overrasker meg er at serien virker å ha slått an så bredt. Jeg trodde i utgangspunktet at målgruppen ville være småbarnsforeldre på 30+, men det virker som om den favner mye videre enn som så. Jeg har holdt tegnekurs på barneskole hvor ungene ba meg om å lage Hjalmar-tegninger.


Signering
I tillegg til å være god i jobben sin er han også flink til å møte fansen.
- Jeg måtte på butikken i stad og kjøpe albumet. Jeg har ikke fått det i posten ennå og klarte ikke vente lenger. En av de andre kundene skulle også ha det, når hun fant ut at det var jeg som var tegneren måtte jeg signere det, ler han.
Og for de som ikke handler på samme matbutikk som ham: Torsdag 01.11. fra 16-18 signerer han det nye Hjalmar-albumet på Tanum på Oslo City.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning