Høyt Skum:

Gravøl over Nordlandspils

Publisert Oppdatert

Vi trodde lenge at det bare var to ting nordlendinger tok alvorlig: Alkoholholdige drikkevarer og fiskeriminsteren. Men det var før vi testet Nordlandspils.

Nordland har kommet seg på beina etter en lang og tung sesong. Bodø/Glimt går sansynligvis ikke konkurs og lakselusa har forlengst måttet vike sin plass i nyhetsbildet. I den forbindelse gikk panelet til innkjøp av Nordlandspils. Med en god anmeldelse her kunne vi jo nemlig være med på løftet denne landsdelen så sårt trenger. Ikke engang det faktum at dette er et Ringnesprodukt forhindret oss fra å tro at dette skulle smake godt, så ravende feil kan man altså ta når man lar allerede uklare hjerner bli sløvet av nostalgisk lokalpatriotisme.

Nordlands aktiebryggeri ble stiftet i 1897 og hadde produksjon i Bodø frem til 2007. Da hadde selskapet forlengst blitt kjøpt opp av Ringnes og siste rest av produksjonen ble flyttet til Trondheim og E.C. Dahls bryggeri. I og med at Trondheim ikke ligger i Nordland er det opprettet støttegrupper, blant annet på Facebook, for de som vil ha produksjonen av ølet flyttet tilbake til Bodø.

src="upload/modules/articles/articles/image/original/155064634451126482343750.jpg" alt="" />

I tråd med god gammel Ringnesstandard er Nordlandspils lysere enn en albino i blitzregn. Lukten er ubeskrivelig, rett og slett fordi vi ikke kan kjenne at den lukter noe som helst. Når man heller det i glass produserer det et tynt lite skumlag som ser mer ut som det stammer fra gjenglemt oppvaskvann enn fra øl.

Smaken virker først ikke verre enn det meste annet Ringnes produserer. Det smaker veldig lite de første sekundene, men så melder dessverre ettersmaken seg for fullt. En forferdelig sur smak legger seg bakerst på tunga og sender drøvelen ut i gråtkvalte smertehyl mens panelet sitter lamslåtte og måpende tilbake. Det verste er likevel ikke selve ettersmaken, men at denne grusomme tungeskjendingen er det eneste som skiller Nordlandspils fra vann. Om man hadde blandet Boris Jeltsins blodige morgenurin med tran, hadde man fortsatt ikke klart å få til noe stort verre.

På dette tidspunkt begynner desperasjonen å melde seg: Finner vi virkelig ingenting positivt å si om dette? Panelets innkjøpssjef river opp en ny flaske og heller innholdet loddrett over i glass, i et siste forsøk på å få vekket litt futt og skum i skvipet. Men det er fortsatt like livløst og pinglete som en 104 år gammel spissmuspenis.

Vi beklager, men det finnes ikke en positiv ting å si om dette ølet. Personene som er ansvarlige for dette bakholdsangrepet på nordnorske ganer og stolthet burde vært stilt for retten, siktet for injurier mot en hel landsdel. Et menneske som ikke kjenner til norske forhold og smaker nordlandspils, ville antatt at landsdelen utelukkende består av smaksblinde 9-åringer med teflonlag på drøvelen. Dette er rett og slett det verste vi har smakt siden Carlsberg Lite.

Men vent litt, det finnes jo en positiv ting å si om Nordlandspils: Den produseres ikke i Nordland.


Nordlandspils (Nor)
Pils
Ca 50 kr literen (Hvilket er 200 kroner for mye)
4.5%
E.C Dahls Ringnes
1897

PS Husk at pondus.no ikke oppfordrer til flatfyll og at du må være 18 for å kjøpe øl. Vi har, overraskende nok, heller ikke mottatt gjenytelser fra bryggeriet for denne anmeldelsen.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning