Gratulerer med dagen Peter Beardsley!

Det finnes noen spillere det er umulig å mislike. Peter Beardsley var en av dem...

Publisert Oppdatert

Peter Andrew Beardsley fyller 51 år i dag. Vi gratulerer! Han er en legendarisk fotballspiller som huskes best for årene i Liverpool, og sine to perioder i Newcastle.


Tidlig karriere
Beardsley var en del av ungdomsakademiet til Newcastle før han gikk til Carlisle på nivå 3, der han imponerte stort. Derfra gikk han til Vancouver Whitecaps før Manchester United hentet ham tilbake til engelsk fotball. Etter noen måneder i Manchester gikk han til moderklubben Newcastle.


Toon hero
I Newcaste dannet han spisspar med Kevin Keegan, under opprykksesongen 83-84. Keegan la opp etter sesongen mens Beardsley var i klubben til 1987, scoret 61 mål, og etablerte seg på det engelsk landslaget.


Liverpool
i 1987 ble han hentet til Liverpool for det som da var overgangsrekord: £1,9 milllioner. Han er en av mange Newcastle-spillere som har gått til Liverpool, men lyktes bedre enn de fleste. Han fortsatte å score på bestilling og fikk med seg to seriemesterskap og en FA-cuptittel.


Souness og hjemturen
Da alle scouseres antikrist, Graham Souness, tok over Liverpool, fikk Beardsley lite spilletid. Han gikk til Everton i 1991 og ble, til tross for sin bakgrunn, tatt godt i mot av fansen. Han var hos the Toffees frem til 1993 da han endelig vendte hjem til St. James` Park. Selv om han var over 30 var han kanskje på sitt beste nivå som spiller. Han dannet en fryktet angrespsduo med Andy Cole og var kaptein på laget som tok sølv i 1995-96.


Ekte helt
Beardsley var en fantastisk fotballspiller som blir husket som en legende både i Newcastle og Liverpool. Han var en god blanding av intelligent og kreativ, ydmyk og hardtarbeidende, i tillegg hadde han en usvikelig målteft. Vi kunne sagt veldig mye mer positivt om ham, men han sier det antakelig best selv.

Flere fotballsaker:

20 ting bare fotballsupportere kan.
Fotballelskere har talenter vi ikke var klar over selv...

Nok nå: Manchester United
Et godhjertet oppgjør med klubben man enten elsker, eller elsker å hate.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning