Film:

Filmslakteren: Birdemic

Når filmanmeldelser fører til stille gråt og pillemisbruk...

Publisert Oppdatert

Vi har forsøkt oss på filmanmeldelser før, men denne gangen skal vi kikke på filmer vi VET suger nissetestikler.Velkommen til vår rykende ferske spalte om drittfilmer!

Heltmodige som vi er, myser vi gjennom både nye og gamle filmfadeser, slik at dere skal slippe å lide dere gjennom dem. Men, hvem vet? Kanskje vi også finner noe med underholdningsverdi?

Uansett går vi maks ut og første film på bålet, er den allerede legendariske 'Birdemic - Shock and Terror' fra 2010.


Plottet

Skaperne har tydeligvis prøvd seg på en nyinnspilling av 'The Birds' fra 1963, for plottet er ganske likt. En tilsynelatende idyllisk amerikansk by (Se for deg Disneyland laget av sukkerspinn og gledestårer fra en enhjørning) blir plutselig angrepet av rabiate fugler, som man mistenker er en følge av global oppvarming. Jepp, global oppvarming er kjent for å ergre fugler. Det ferske kjæresteparet Rod og Nathalie gjør det de må for å overleve, og rømmer fra byen.

Men skal ikke en spenningsfilm være... spennende?

Wow, det høres jo nesten spennende ut, ikke sant? Nja, i stedet for å bygge opp spenningen, slik som nevnte 'The Birds' gjorde på en mesterlig måte, har filmskaperne her fokusert på de mest drepende kjedelige hverdagsaktiviteter, helt uten mål, mening og sammenheng med filmen. Man får ofte følelsen av at de har glemt å redigere bort klipp fra dokumentarer, TV-shop reklamer og personlige hjemmevideoer som på en eller annen måte har sneket seg inn. I bakgrunnen durer demolåter fra et Casio-keyboard fra tidlig 90-tall. Vidunderlig..

Men, la oss ikke glemme det vi har benket oss ned for å se på. Fugler som serverer hevn av bibelske proposjoner. Det er her det begynner å bli virkelig ille... I løpet av filmen dukker det nemlig opp en variasjon av animerte, skvikende pixelklumper, sannsynligvis gif-animasjoner, laget av en som dumpet et AMO-kurs i EDB, på begynnelsen av nittitallet. Disse høyteknologiske vidundrene, styrter helt umotivert ned mot de intetanende innbyggerne i Sukkerspinnby. Så eksploderer de. Ja. De eksploderer. Det er et lite kjent fenomen at fugler eksploderer i en sky av piksler når de ikke rekker å trykkutjevne høydeforskjellen i et stup. Lite Så der lærte vi i det minste noe nytt.

90 minutter tortur og teknisk rot

"Hei, vil du kjøpe en ting? Jippi, du får den for halv pris. Hurra, en billion trillion penger!"

Det sies at samtlige aper i verden bærer en forfatter i seg, og at de ikke har noe annet ønske enn å bevise dette, ved å samles i et rom med skrivemaskiner og dikte Shakespeare-sonetter.

Men før de kommer til sonettene, jobber de med filmmanus.

Likevel - tro det eller ei - selve historien er det minste irritasjonsmomentet med denne filmen. Hvordan det hele er utført, får oss til å knekke sammen i en blanding av menskramper, latterhikst og oppgitt gråt ( Menskramper? Jepp. Denne filmen er så dårlig at den utvikler fungerende livmor og eggledere hos menn i begynnelsen av 20-årene!).

Midt i en setning kan lydnivået finne på å skyte rett i taket, slik at man hører mer spraking enn monoton høytlesning av manus. Klippingen er et konstant mareritt. For ikke å snakke om det økovennlige budskapet som blir stappet i trynet på oss med jevne mellomrom. Nevnte vi fuglene som ser ut til å høre hjemme i et tidlig Super Nintendo-spill...?

"Er dette en film for meg?"

Selv om du tilbringer fredagskvelden med å raspe øye-eplene dine med råkostjern, må vi advare deg. Vi pleier vanligvis å finne noe positivt ved selv de tåpeligste makkverk, men her er det absolutt ingenting å hente. Selv om det horrible skuespillet, manuset, og alle andre miserable feil ved filmen hadde vært ment som en spøk, hadde det fremdeles vært så uutholdelig irriterende at vi hadde foretrukket å fjerne kjønnshåret med hjulvisp. De har på en eller annen måte klart å bevege seg forbi "Så dårlig at det blir bra" til "så dårlig at det blir bra - og dårlig igjen".

Den eneste grunnen til å se denne filmen, er nettopp for å kunne si at du har sett historiens dårligste film. Dere har blitt advart...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning