Fem ting man ikke bør gjøre i en begravelse

Med mindre du virkelig ikke likte avdøde....

Publisert Oppdatert

En begravelse er i og for seg ikke en morsom opplevelse. Det er en tid for sorg og bearbeiding med andre pårørende. Allikevel er det alltid noen som klarer å skille seg ut. Her er fem ting man ikke bør gjøre i en begravelse.


1 Den siste avskjed
Noen begravelser har åpen kiste. Pass på å ikke ha løse gjenstander i lommen om du skal lene deg over avdøde. Det kan bli fort bli misforståelser når du stikker hånden ned i kisten og roter rundt for å finne igjen nøkkelknippet. Det er heller ikke anbefalt å se for mange zombiefilmer i forkant, da trangen til å kjøre dåpsfatet i hodet på bestemor kan bli for stor. Dette kan i ettertid bli sett på som unødvendig.

Dere er trygge nå! Dere er trygge nå!


2 Den siste kjøretur
Om du er med i gravfølget, er det viktig å huske at likbilen alltid kjører først i køen. Selv om du synes det går tregt, er heller ikke begravelser riktig anledning for å øve på forbikjøring i sving. Er du for utålmodig til å være med i følget er det viktig å huske at det ikke er førstemann til kirken: Så ikke stå ved døra og se oppgitt på klokken når de andre ankommer.

Tenk deg også litt om før du parkerer rett foran kirka... (wikimedia) Tenk deg også litt om før du parkerer rett foran kirka... (wikimedia)3 Avskjedens ord
Er du prest, eller annen type seremonimester, kan det være en god ide å gjøre litt forhåndsgransking. Om alt du kan si er at avdøde hadde mange katter og likte kryssord bør du ty til improvisasjon. En god historie om en langhelg i Las Vegas, etterfulgt av premien som nå vil gå i arv, setter alltid stemningen høyt. Blir det for mye leven kan du alltids roe det hele ned med testamentet som ble skrevet samme kveld, hvor alt ble lovet bort til en stripper ved navn Candy Stardust og deres bastardavkom.

Han sa han elsket meg! Han sa han elsket meg!4 Bevertning
Er du ansvarlig for begravelsesmiddagen er fallgruvene mange. Om du føler dette er rette stund for å introdusere familien for den kulinariske opplevelsen du hadde på fjorårets safari i Zimbabwe, bør du revurdere. Ikke alle setter pris på røkt apehjerne og ristede kokoslarver. Vær også litt forsiktig med taler til maten. En tale om livets sirkler, og hvordan avdøde snart skal holde liv flere hundre mark og larver, blir kanskje ikke like godt mottatt av alle.

Kake som forestiller avdøde er heller ikke bestandig lurt.... Kake som forestiller avdøde er heller ikke bestandig lurt....

5 Det siste veddemål
Husker du for ti år siden, da dere satt hjemme hos avdøde og drakk etter en hard kveld på byen? Husker du veddemålet om at når en av dere dør må den andre stille opp i mankini i begravelsen? Det er vanlig å lage slike avtaler når man er ung, det er mindre vanlig å gjennomføre dem når begge har stiftet familie og er godt etablert.

(Dette er en link til et passende illustrasjonsbilde. Tre ord før du trykker: På eget ansvar!)

Så du trykte på linken ja? Da har vi bare en ting til å si: Kondolerer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning