Øresus:

Earth - Primitive and Deadly

Primitivt og vakkert fra gudfedrene av drone!

Publisert Oppdatert

Tilbake i 1993 ga Earth ut et av de styggeste albumene som fins, 'Earth 2: Special Low Frequency Version'. Om "stygt" er en bra eller dårlig ting, kommer selvsagt helt an på om man liker drone sjangeren eller ikke. Det var grovt, fryktelig monotont, og folk flest kunne lett forvekslet det med flymotorer og radiostøy, men det viste seg å være til inspirasjon for enkelte. Siden den gang, har de svingt innom flere av nabosjangrene, men alltid hatt en fot i det langdryge og repetative.

Det gjelder også deres åttende full-lengder, 'Primitive and Deadly', og med en slik tittel, lover de fanatikere å vende tilbake til nettopp det primitive som mange har savnet ved musikken deres de siste årene. De har samtidig holdt fast på den seige, psykedeliske americana lyden som har preget platene deres fra de siste ti årene. Dette albumet kan virke som et kompromiss mellom bandets to æraer, men det er unektelig godt utført!

Det kan være tungt for dem som er fullstendig ukjent med doom og psykedelisk musikk å finne seg til rette med dette, og Earth er definitivt ikke noe for alle. For oss andre, er dette herlig avslappende og vakker musikk, bygget på et fundament av feedback og støy, med lag på lag av gitarmelodier. Til forskjell fra deres tidligere utgivelser, har de denne gangen valgt å rekruttere vokalister, i form av Mark Lanegan (Screaming Trees, QOTSA) og Rabi Shabeen Qazi (Rose Windows). Dette gir musikken deres det ekstra elementet som mange trenger for å holde fokus, og stemmene deres harmonerer godt sammen med musikken, framfor å stjele fokus fra den.

'Primitive and Deadly' samler det beste fra to verdener, og er utvilsomt det beste bandet har gjort siden 'HEX; or Printing in the Infernal Method'. Vokalistene ga også litt mer fylde til musikken, og vi ser gjerne at bandet rekrutterer fru Qazi på fulltid! Earth er et band i veldig sakte utvikling, som en isbre på flyttefot, men her har de funnet et sted som er verdt å sette seg ned!

9 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning