øresus:

Devin Townsend Project - Epicloud

Hva har den gale kanadieren funnet på denne gangen?

Publisert Oppdatert

Canada har gitt oss mye stas, og det musikalske geniet Devin Townsend er intet unntak.

Devin Townsend er en skrue som har gitt oss mye god underholdning opp gjennom årene. Etter at bandet hans Strapping Young Lad takket for seg med den blytunge kuriositeten 'The New Black' i 2006, har Townsend fokusert på den mer progressiv-orienterte solokarrieren sin. Platene har kommet overraskende tett, spesielt med tanke på den høye kvaliteten de holder. Nå, bare et knapt år etter at han slapp to plater samtidig, ligger 'Epicloud' i platespilleren vår. La reisen begynne!


Oppstillingen:
Devin Townsend - Vokal, gitar, keyboard
Brian Waddell - Bass
Ryan van Poederooyen - Trommer
Dave Young - Gitar, keyboard
Anneke van Giersbergen - Vokal


Sporene:
1. Effervescent!
2. True North
3. Lucky Animals
4. Liberation
5. Where We Belong
6. Save Our Now
7. Kingdom
8. Divine
9. Grace
10. More!
11. Lessons
12. Hold On
13. Angel

Førsteinntrykk
Introen 'Effervescent!' setter et kraftig støkk i oss med en gang. Greit at Townsend liker å leke seg med tabuer, men gospel er det siste vi hadde forventet! Det tar seg heldigvis litt opp når platen begynner skikkelig, men det går noen låter før vi føler det løsner ordentlig for kanadieren. Mange av sangene er veldig... "ordinære", i mangel av et bedre ord, som om vi har hørt det så mange ganger før. Det er heller ikke noe man forventer av denne karen. Hva er det som skjer?!


På den trygge sti
'Epicloud' vandrer ikke langt fra det de forrige platene 'Ghost' og 'Deconstruction' hadde å by på: En lett blanding av tunge toner og fløyelsmyke, akustiske passasjer. Forskjellen er at DTP denne gangen har holdt seg langt mer i tøylene; foruten bruken av gospelkor her og der, har dette albumet veldig få overraskelser å by på. Den velkjente humoren er byttet ut med strofer om livet og kjærligheten, og de melodiske heisaturene må vike for enkle riff og rytmer. Er dette et forsøk på å bli tatt alvorlig som en mer "voksen" artist? Vel, selv om vi allerede savner den "gode gamle" Devin Townsend, så har denne platen noen perler som er verdt kjøpet...


Lett blanding
Den ultramelodiøse 'Save Our Now' er kanskje en av de vakreste låtene vi har hørt, og er minst like fengende. Denne kommer garantert til å bli en radiohit! Dem som savner Strapping Young Lad, kan kose seg med de mer energiske 'Liberation' og 'Kingdom', og heller du mer mot rockeballader, kommer 'Angel' og 'Grace' til å gjøre deg mør i beina og fuktig i øyekroken, (og omvendt). Med andre ord er det fremdeles mye å hente i DTPs musikk.


Konklusjon
Det føles litt urettferdig å kalle noen av sporene for fyllstoff, for det holder de for høy kvalitet til å fortjene, men man glemmer dem litt for lett. Dem som har fulgt Townsends karriere, kommer nok til å bli smått skuffet over 'Epicloud', men sett på som et hvilket som helst album, er det et stykke fengende pop-metal ispedd noen herlige kuriositeter som er vel verdt en lytt. Vi har ikke helt klart å fordøye bruken av gospelkor, men det er heldigvis ikke noe som stjeler for mye oppmerksomhet. Det beviser i det minste at herr Townsend fremdeles liker å eksperimentere, og det lover alltid godt for framtiden...

7 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning