Det kjedeligste jeg vet: Husarbeid

Det er ikke det at jeg er for lat til å støvsuge, jeg er bare uhyre opptatt av hybelkaniners rettigheter.

Publisert Oppdatert

Det sies at man alltid kan speile en person ut fra hvordan de har det i hjemmet. Jeg håper virkelig ikke dette er sant, for jeg hater husarbeid like mye som Hitler hatet størknet maling i barten.

Her er fire arbeidsoppgaver jeg fint kunne vært foruten.

1 Støvsuging

Støvsugeren er kanskje det minst brukervennlige produktet jeg noen gang har kommet over. Den setter seg fast bak hvert eneste møbel, slangen er aldri lang nok og  kontakten løsner fra veggen bare man ser stygt på den. Når man aner fred og ingen fare lager den «raslelyden». Vi vet alle at «raslelyden» er like velkommen som satans avkom i barnebursdag. Spesielt når bilnøklene nekter å dukke opp etter rengjøringen.  Om støvsugeren fantes på 1000-tallet kunne vikingene fint ha droppet fluesoppen før et raid så lenge de ble satt til å gå over gulvene først.

 (Kine_B) (Kine_B)

 

2 Klesvask
På tv markedsføres vaskemiddel med at pilleglade damer ler mens de henger opp tøy i sola. Synd at jeg verken har resept på valium, eller bor i et land som er velsignet med godt vær. Å skille farger klarer jeg, men i dag krever klærne så mye mer. Jeg har bukser som skal tilsettes salt og vaskes på vranga før de må velsignes av en tibetansk munk og deretter bæres rundt huset fire ganger før de kan tørkes. Dessuten har jeg lært at om jeg drøyer det lenge nok, vil andre tilby seg å vaske klærne mine. Festinvitasjonene blir redusert, men man kan ikke score på alt.

 (Kine_B) (Kine_B)

 

 


Matlaging
Jeg er glad i mat. Så lenge det befinner seg i munnen min og ikke størknet fast i en jernpanne som ikke tåler oppvaskmaskin. Med alderen har kravet om hjemmelaget mat økt også. Gjestene vil ha sushi og cup cakes, ikke grandis og gelé. Selv er jeg glad i enkel mat og oppsøker det gjerne. Jeg dro på tre pølsefester før jeg skjønte betydningen, kun fordi jeg trodde det ville være servering.

 (Kine_B) (Kine_B)

 

Vask av bad
Badet er husets navle. Ikke fordi det er det fineste rommet i huset, men fordi det samler lo. Dette er rommet hvor skitne mennesker går inn og rene kommer ut, men hvor blir skitten av? Jo den ligger i sluket og venter på den heldige utvalgte som må grave hånden ned og dra opp nok hår og møkk til å gi Chewbacca en ekstra vinterpels.

 (Kine B) (Kine B)

 

Jeg tror faktisk husmødre på 50 tallet hadde det bedre. Ja, de måtte stå klar med martini og nyvasket hjem når mannen kom fra jobb, men ryktene vil ha det til at de bikket nedpå selv også. Jeg hadde derfor en periode hvor jeg testet ut alkohol og husarbeid. Det hele endte da naboene ringte politiet den gangen jeg oppdaget en fantastisk kombinasjon av å lufte bikkja og rense pipa. Vi har ikke dyr lenger.


Når Kine ikke går i demonstrasjonstog for støvmiddens rettigheter holder hun folket underholdt med egen blogg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning