Det kjedeligste jeg vet: Bryllup

Når selv gratis alkohol og store mengder kake ikke er nok…

Publisert Oppdatert

Jeg er selv patetisk som singel og vil på ingen måte klandre folk for at de har funnet noen å dele livene sine med. Det jeg derimot vil klandre dem for, og som de sikkert også vil klandre hverandre for i årene som kommer, er avgjørelsen om å blande meg inn i feiringen av deres kjærlighet.

Her er fem grunner til at bryllup ikke bare er en halvdårlig ide, men det aller kjedeligste som finnes.


1 Tidspunktet
Det første en vordende brud gjør når hun skal bestemme sin egen bryllupsdato, er å ringe rundt til eksperter på bryllupstidspunkt. Hun tar kontakt med Arne Scheie eller redaksjonen i Josimar med spørsmålet: Er det noen store fotballarrangementer i røynda, og når er i så tilfelle finalen? Det betyr visstnok lykke for kvinnen å gifte seg på finaledagen, gjerne på et festlokale 8 mil fra nærmeste flatskjerm. Hvis det ikke finnes finaler å spolere, gjelder det å finne en annen passende anledning. Datoen for Arsenal-Chelsea lar seg høre, United-Liverpool er midt i blinken, mens alt under Man City-Tottenham betyr ulykke for ekteskapet.
Meg: Gratulerer med kommende ektemann! Du tror ikke det er en liten mulighet for at presten kan ta kortversjonen så vi kan få sett andre omgang?
Bruden: Hvem er du? Jeg sa jo til cateringselskapet at alle ansatte skulle gå ordentlig kledd og holde seg unna seremonien!
Meg: Jeg gikk i klassen til brudgommen i et halvt år på barneskolen. Dere er sikre på at dere har invitert nok folk da?
2 Seremonien

Nei, vi er kanskje ikke så veldig kristne, men vi liker nattverden da... (fluffy_steve) Nei, vi er kanskje ikke så veldig kristne, men vi liker nattverden da... (fluffy_steve)

Til tross for at ingen går i kirker til vanlig lenger, skal alle likevel gifte seg i en, med dertilhørende underholdning. Alle som har hørt en prest snakke vet at tid er relativt. Alle som har hørt bygdas lokale sangtalent radbrekke kjærlighetsballader vet at tid kan stå helt stille. Alle som har blitt fersket av en kvinne mens de sjekker høydepunktene fra Emirates på mobilen, vet at blikk kan lemleste selv om tiden står stille. Alle som har fortsatt å sjekke mobilen etter at de har blitt lemlestet, vet at en kvinnes albue blir omtrent fire ganger så spiss når man sitter i en kirke.
Meg: Fin sang! Og beklager den lille forstyrrelsen! På den annen side: Takket være meg kommer ingen til å huske at stemmen din sprakk som en ballong i et barneselskap. Hvem vet? Kanskje jeg egentlig redda sangkarrieren din?
Bygdas sangtalent: Var det bare deg? Jeg trodde det var minst tre stykker som brølte i kor. Synes du virkelig det er greit å bruke sånne ord i en kirke?
Meg: Kanskje du burde få med deg det større bildet her? Synes du det er greit med halvblinde linjemenn på Premier League-nivå?3 Antrekk og følge

Vi menn er jo så heldige at vi får gå i akkurat de samme klærne enten det er 25 røde eller ti blå på gradestokken. Dermed skulle man tro det var umulig å gjøre feil med antrekket, men da regner man ikke med alle de som bare må kritisere andre for ting. Enkelte folk er nemlig så pertentlige at de kan se skjevt på deg bare fordi du mangler noe totalt uviktig, som mansjettknapper, slips eller undertøy.
De samme menneskene vil også føle at de har rett til å ha en formening om privatlivet ditt. Du kan dermed ta deg et dobbelt stev med salto på at noen kommer til å kritisere deg, uansett om du har med følge eller ikke.
Meg: Men det er da vitterlig lov å ha med +1 når man blir bedt i bryllup!
Unødvendig kritisk røst: En kjæreste, kone eller samboer, ja!
Meg: Du kan ikke vite sikkert at jeg betaler henne. Kanskje vi bare har et litt sært vennskap på gang, eller kanskje hun til og med betaler meg....
Like unødvendig kritisk røst: - Pøh! Det mest skremmende er at hun faktisk oppfører seg bedre enn deg.
Meg (Triumferende) - Der ser du! Kanskje hun ikke betaler meg nok for å oppføre meg…?4 Minglesamtaler
Å mingle er noe av det kjedeligste som eksisterer. Hele opplegget handler om å bli overflatisk kjent med flest mulig og å unngå betente samtaleemner. Særlig sistnevnte kan være utfordrende.
Gjest: Ja, presten var veldig flink og blomsteroppsatsene var nydelige. Det var jo også noen veldig fine salmer. Været har jo vært så fint i det siste, så nå kommer vel vårblomstene snart frem på terassen. Hvordan går det med dere?
Meg: Joda, vi er jo begge to veldig fascinerte av litauiske voksenfilmer og liker å ta oss en god swingers-fest. Hun er også glad i å barbere kattene i nabolaget. Ellers sitter vi ofte i vinduskarmen, med en god kopp te og et teppe, og venter på at noen skal tryne på isen utenfor, slik at vi kan rane dem før ambulansen kommer.
Gjest: Ærlig talt, jeg prøver å snakke med bestemoren min. Kan ikke du finne deg noen andre å plage?


5 Ufri bar

Sosial intelligens i hver dråpe... (radix999) Sosial intelligens i hver dråpe... (radix999)

I de fleste bryllup serveres en form for mat, med vekt på “en form for”. Det finnes nemlig egne oppskrifter for bryllupsmat, som for eksempel:” Begynn å koke fisken minst et par dager i forveien, da får den riktig konsistens.” “La steken stå i ovnen på 250 grader til den har fått halv størrelse, server tidligst dagen etter.” “Bruk en teskje kaffe per liter vann, server pisslunken.”
Derfor er den mest populære matretten alltid fri bar.
Uklart utseende mann: Hvor mange konjakk har du drukket?
Meg: Åtte? Det spørs hva du regner som èn konjakk. Hvorfor spør du?
Antakelig samme mann: Fordi resten av selskapet sitter til bords og du sitter ved baren.
Meg: Jeg fant ikke plassen min.
Like uklart utseende mann med veldig irritert røst: Var det Sverre eller Kristin som inviterte deg?
Meg: Hvem er det?
Virkelig svært unødvendig irritert stemme: Brudeparet!
Meg: Seriøst? Hva skjedde med Kjetil og Sara?
Tre-fire forskjellige fjes med samme stemme: Det var de som leide lokalet her i går.
Meg: Haha. Så det er forklaringen på at bruden var blitt så inderlig feit? Da sparte jeg den timen hos optikeren.
Unødvendig bråsint stemme: Det var det, nå skal du ut!
Meg: Vent! Du tror ikke det er noen her som trenger å leie en hyggelig, mannlig kavaler med plettfri oppførsel? Vennskapelige priser....
- Ut!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning