5 beste:

Deep Purples 5 beste!

Rock blir ikke mye bedre enn dette...

Publisert Oppdatert

Vi har igjen nytt oss gjennom diskografien til et av tidenes beste rockeband, og kommet fram til Deep Purples 5 beste plater...

Dette bandet har hatt mange talentfulle musikere i sine rekker. I tillegg til å hjelpe å skrive Deep Purple inn i historiebøkene, har de fleste av dem både kommet fra, og gått videre til, å gjøre store ting. Med andre ord har det vært en fryd å kompilere denne listen, og vi har gjort så godt vi kan å rangere de fem beste platene deres:

5. Deep Purple

Bandet begynte endelig å ta form, og foruten Donovan-låten 'Lalena', hadde de skrevet alle låtene selv, og det var saker av høy kvalitet! Rod Evans fantastiske stemme passet perfekt til den mer psykedeliske lyden deres (som de begynte å gå bort fra etter denne platen). De blandet pop, blues, hard rock, og ikke minst klassisk musikk, som de viste på den tolv minutter lange 'April'.

4. Burn

Etter det noe middelmådige 'Who Do We Think We Are', rekrutterte bandet David Coverdale på vokal, og kom sterkt tilbake med dette enestående albumet. Flere av låtene hadde hint av funk og soul, og Deep Purple var ikke lenger bare reservert for gutta. Likevel passet de på å ha plass til litt hårete ballerock, gjennom blant annet instrumentalen 'A 200' og tittelsporet.

3. Fireball

Dette er kanskje bandets mest varierte album, og hadde alt fra tung, bluesdrevet heavy metal ('Fools', 'Demons Eye') og psykedelisk rock ('The Mule') til den country-aktige (!) 'Anyone's Daughter'. Tittelsporet må heller ikke glemmes, som fremdeles blåser oss overende med de frenetiske rytmene og de øredøvende bass- og orgelsoloene...

2. Deep Purple in Rock

Deep Purple gikk fra å være mest kjent som et coverband til å forme sin egen unike personlighet, og samtidig leverte de noe av det tyngste og mest fartsfylte materialet musikkverden hadde hørt. Ian Gillan viste også at han var en mer enn verdig arvtaker etter Rod Evans, og den episke 'Child in Time' er kanskje den eneste låten som kan både påføre nakkesleng og røre oss til tårer. Resten av albumet var like blytungt (husk at dette var i 1970), og låter som 'Speed King', 'Flight of the Rat' og 'Hard Lovin' Man' blir fremdeles regnet som støy. Mission accomplished!

1. Machine Head

Her var det vel ingen tvil? Platen inneholder flesteparten av de mest kjente låtene deres, og er pur magi fra første til siste note. Greit nok, det er kanskje mange som er en smule lei 'Smoke on the Water', men den kraftfulle og melodiøse 'Highway Star' (som har det desidert kuleste mellomspillet noensinne, rundt to minutter ut i sangen), 'Lazy's tilbakelente blues, og den vanvittig fengende 'Pictures of Home', gjør 'Machine Head' til en av tidenes beste plater uansett sjanger! Lenge leve mesterne av hard rock!Aj aj, nok en gang kom vi oss ikke særlig langt ut i diskografien. Var musikken deres best på 70-tallet, slik vi mener, eller er vi komplette idioter som har utelatt platene etter gjenforeningen? Luft tankene og egne lister i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning