film

De aller beste dødsscenene på film

...og med "beste" mener vi selvfølgelig de dårligste

Publisert Oppdatert

En action- eller skrekkfilm uten dødsscener er som en fest på Playboy Mansion, med kun Hugh Hefner tilstede.

Jo mer over-the-top, jo bedre synes vi dødsscenene er. At blodspruten står som geysirer med tolv bars leveringstrykk ut av selv den minste skramme, er nesten en forutsetning for at filmen skal fenge et kresent publikum.

Men det finnes dødsscener og det finnes dødsscener. For hver klassiske scene der du enten snur deg bort i vemmelse, eller kjenner tårene presse på, finnes det en motpart. Scener der det er tydelig at verken regissør eller skuespiller har hatt noe særlig mer befatning med virkeligheten enn Gry Motherfucking Diva Queen Jannicke Jarlum.

Det er disse scenene vi skal kikke på i dag, og vi skal kikke på de fem dårligste.

6. Kareteci Kiz

I 1973 hadde filmen Kareteci Kiz premiere. Her ble standarden satt for tyrkisk død på film, da skurken i scenen ble skutt i buken. Dette skal visstnok være veldig smertefullt, og skuespilleren gir av seg selv. Ekstrapoeng for å spille inn saktefilm i normal hastighet. Dette er altså da skuespilleren som beveger seg sakte, for å gi illusjonen av sakte film. Kommentarfeltet på Youtube oppsummerer det best: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!

5: Enter the Ninja