De 10 beste kjenningsmelodiene!

En perfekt film skal ikke bare se bra ut. Den skal høres bra ut også!

Publisert Oppdatert

Soundtracket til en film er ofte minst like viktig som manus og skuespillernes prestasjoner. Låtene og lydene skal sette stemningen og få deg til å føle noe. Lord of the Rings trilogien hadde for eksempel ikke vært like episk om Crazy Town stod for musikken (Herregud, snakker om utdatert referanse...). Eller hva med en av biljaktene i Fast and the Furious, hvor Jahn Teigen plutselig bryter ut i "Miiil etter miiil..."? Mulighetene er uendelige... om man ikke eier musikksmak!

Heldigvis fins det dem som vet hva de driver med, og i den følgende listen har vi samlet det vi syns er det kuleste og mest minneverdige de har laget:

 

10. Gremlins

Som barn, var det ikke de små monstrene som ga meg mareritt. Det var denne låten! Mest sannsynlig var det en blanding av den nifse melodien og den overdrevne bruken av kvekkende, cheesy synth. Resultatet var i hvert fall at jeg både gruet og gledet meg intenst hver gang jeg hørte den!

Fun-fact: Tilhengere av Star Trek gjenkjenner kanskje navnet på komponisten Jerry Goldsmith, som også stod for mesteparten av musikken til alle filmene med William Shatner og Patrick Stewart, samt alle TV-seriene utenom den originale.

 

9. The Rock