Helt siden 1995 har Frode Øverli ristet den ene klassikeren etter den andre ut av ermet. Nå er det på tide å feire det med bram og brask. Eller omvendt.

Høsten 2015 slår vi på store trommer og gir ut jubileumsboken som hyller serien som har Norge noe å le av nærmest daglig i en generasjon.

20 år. Det er jo helt vilt! Bare for å ta en kjapp oppsummering:

For 20 år siden lå det egget som skulle bli til fotballfantomet Martin Ødegård fortsatt ubefruktet i morens eggstokker. Mobiltelefonene kom med egen bæremeis og Pondus så ut som en overvektig pitbull. Men siden den gang har det gått slag i slag. Gjennom tykt og tynt har vi fulgt Pondus og gjengen. Og nå er det altså tid for en oppsummering.

Det er her du kommer inn:

Du kan nemlig få med din favorittstripe - og vinne en bok med ditt navn tilknyttet denne favoritten - ved å gjøre følgende:

• ta et mobilbilde av din favoritt, skriv hvilket blad eller bok du har funnet den i, og to linjer om hvorfor du digger den. Send hele smæla til

pondus@egmont.no

Eeeeeller:

• Gjør som over, men post bildet på Instagram med emneknaggen #pondus20

Vår foreløpige plan er å ta med ca 50 av lesernes favoritter i boka. I tillegg vil vi trykke de beste forslagene som "lesernes favoritter" i Pondusbladet. Men planene kan fort endre seg når vi faktisk begynner å legge dem...

Da vet du hva du har å gjøre! Vi venter i spenning!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!