Mens en eller annen talentløs fjott bader i damer, penger og importert lønnehonning bare fordi han kan klynke på kommando, sitter det talentfulle artister verden rundt som produserer briljant musikk som knapt nok blir hørt. Det er musikkindustrien som gjør at det fins ateister i verden...

For å slå et slag for dem som sliter litt med å finne rampelyset, graver vi her fram noen favoritter fra platehyllen vår. Noen kjenner dere kanskje fra før, men forhåpentligvis finner dere noe nytt og spennende også. Hvis dere har noe å dele selv, er det bare å gå agurk i kommentarfeltet!

.

The :Egocentrics

Opprinnelse: Romania
Sjanger: Psykedelisk jam rock

Ja, kolonnet er en del av bandnavnet. Det er ikke så ofte man hører noe på den musikalske fronten fra dette landet. Kanskje de rett og slett ikke er flinke nok til å promotere seg, for denne jam-trioen er vel verdt å få med seg!

.

Mammüth

Opprinnelse: Norge
Sjanger: Stoner metal

Dette "drammenske" ensemblet ga ut debutplaten sin 'Gone With the Wolves' i 2012, og holder i disse dager på med andreplaten, som etter planen skal komme ut en gang på nyåret. Det oser av gammel Black Sabbath fra musikken deres, med blytung blues og noen ganske friske, melodiøse innslag.

.

Moon Tooth

Opprinnelse: USA
Sjanger: Heavy / Progressiv metal

Disse karene har jeg snakket om før, men en god ting kan ikke repeteres for ofte. I disse dager holder de på å gjøre seg ferdig med sin første plate, og om EP'en 'Freaks' fra i fjor er noe å gå etter, så har verden noe ganske spesielt i vente!

.

Spacegoat

Opprinnelse: Mexico
Sjanger: Heavy / Stoner rock

Dette er herlig fengende kvinnefrontet rock, og det høres tydelig på musikken deres at de forguder 60- og 70-tallet. På et røyktungt grunnlag smører de tykt på med enkle og stemningsfulle melodier, men best av alt er Gina Rios sin gåsehudfremkallende røst!

.

Sigiriya

Opprinnelse: Wales
Sjanger: Stoner / Doom metal

Sigiriya startet egentlig som et gjenopprettet Acrimony, et stoner band som gjorde godt inntrykk på undergrunnen på 90-tallet. Det har skjedd noen endringer i oppstillingen siden starten, men de lager fremdeles heftig, whiskydrevet, brysthårgroende rock!

Galar

Opprinnelse: Norge
Sjanger: Ekstrem folkemetal, kanskje?

Galar har lenge vært en duo, men i forkant av den kommende tredjeplaten deres 'De Gjenlevende' har de utvidet personalet, noe som gir håp om at vi får se mer av dem i levende live. Det er ikke så godt å definere dem, ettersom de både har røtter i ekstrem metal (tenk Keep of Kalessin og gammel Enslaved), men samtidig har en fantastisk melodiøs og tilnærmelig lyd ved seg.

.

Beastmilk

Opprinnelse: Finland
Sjanger: Goth / Punk rock

Vokalist Mat McNerney er kanskje bedre kjent for arbeidet sitt i Dødheimsgard, men dette er noe ganske annet. Beastmilk skyter store doser testosteron inn i 80-talls goth som The Cure og The Cramps, og høres ærlig talt mer ut som en litt spretten Danzig. Fengende musikk som er både dunkel og feststemt på samme gang.

.

Floex

Opprinnelse: Tsjekkia
Sjanger: Elektronisk / Jazz

Dette er artistnavnet til Tomáš Dvořák, mannen som blant annet står bak det utrolig stemningsfulle lydsporet i spillet 'Machinarium'. Floex er en blanding av elektronisk og akustisk musikk, som viser at sjangeren er langt mer enn bare hjernebegrøtende syretekno og modemlyder.

.

Lakei

Opprinnelse: Norge
Sjanger: Post-/Sludge metal

Debuten deres, 'Konspirasjoner', nådde helt opp på en andreplass på listen vår over årets beste plater for to år siden. De har ganske stor variasjon i musikken sin, fra tordnende og seige riff til krakilsk skinnpisking over melodiøse strofer. Dette er et band som virkelig fortjener mer oppmerksomhet!

.

Vulkan

Opprinnelse: Sverige
Sjanger: Progressiv rock

Denne svenske kvintetten spiller en ganske interessant og lettlikelig form for progressiv rock, som helt sikkert vil fenge folk som normalt holder seg unna instrumentbasert musikk. Det er ganske klart at de setter Dream Theater høyt som inspirasjon, men de klarer likevel å skape noe unikt og eget. Gi litt kjærlighet til söta bror, de fortjener det!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!