Med den rabiate, følelsesstyrte feministen Zelda har svenske Lina Neidestam skapt en antihelt det er vanskelig å få nok av! 

For Zelda er dama helt uten impulskontroll, med feministiske idealer hun sjelden selv klarer å etterleve. Denne komboen gjør henne til en av landets beste latterfremkallere, og innen stripesjangeren er Zelda et lenge etterlengtet tilskudd. 


Serien startet i svenske Metro og Nemi-bladet i 2007, men går i dag i flere svenske aviser. Her i Norge er Zelda et fast tilskudd i bladene Pondus og Rutetid, og avisen Dagbladet. 

Men serien ble for hard kost for enkelte lesere av Nordlys, der redaksjonen så seg nødt til å ta den bort fra avisens tegneserieside. Det er derfor med undring at vi konstaterer at jenters singelliv i all sin usminkede nakenhet fortsatt er kontroversiell lesning for enkelte. 

 Men det er med lattermild glede at vi ser at jenters singelliv i all sin usminkede nakenhet fortsatt er hysterisk morsomt for de fleste. 

 «En morsom feminist? Trodde det bare var en myte! Men Zelda mestrer denne kominasjonen som ingen andre. Spesielt i virkeligheten... »

- Pondusskaper, Frode Øverli 

Ta en liten titt på billedgalleriet og finn ut hvordan jenter tenker.

Har du lyst å møte Lina Neidestam og få signert albumet? Møt opp manns og kvinnsterke på bokhandleren over alle bokhandlere:

Tronsmo onsdag 24. september kl 16:00

 Serieskaper Lina Neidestam er tilgjengelig for intervjuer i Oslo onsdag 24 september og signerer albumet på Tronsmo bokhandel kl 16.00. 

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!