Dersom du har skaffet deg årets sommeralbum Pondus vs LUNCH, kan du ikke unngått å ha tenkt på hvordan det fantastiske coveret ble laget. Det har vi tenkt å fortelle deg.

Dersom du ikke har tenkt noe på det, har vi uansett tenkt å fortelle deg det.

Årets sommeralbum fra Pondus-redaksjonen er et slags samarbeid mellom Pondus og det som er i ferd med å seile opp som den nye kronprinsen i norsk stripeserieverden.
Så lenge Pondus har eksistert, har det vært små "beefer" mellom han og opp-og-kommere. Vi husker alle hvordan M og Pondus utvekslet springskaller i stripeformat gjennom flere år. Etter at Børge Lund for alvor begynte å snuse på en plass ved voksenbordet, er det klart at Frode måtte finne måter å jekke ned jyplingen på. Det kan du lese om i Pondus vs LUNCH.

Vi har tatt en liten prat med Børge om hvordan de tilsynelatende bitre serie-fiendene har klart å samarbeide om coveret på albumet.

– Det var en ganske absurd følelse å få tilsendt tegningen fra Frode og se at han hadde laget en egen signeringsboks til meg. Da hadde jeg følelsen av å spille med stor ball, smiler Børge (vi antar at han smiler - men vi vet ikke, siden vi snakket med ham på telefon).

– Så hvordan foregikk dette helt konkret?

– Frode sendte meg tegningen sin, med et hull, der det var opp til meg å tegne inn mine figurer i Anfieldbåten. Det var ikke akkurat som å tegne barter på Mona Lisa, men det er klart, jeg kjente jo en viss æresfrykt da jeg tegnet Jokkes fotball-lue.
– Jeg printet ut tegningen, skisset mine figurer inn, scannet inn og "tusjet" mine figurer på mitt Wacom-bord. Så sendte jeg tegningen fra meg, og resten er historie.

– Apropos ære, hvordan føltes det å se Kjell skjendet på det groveste av Frode?

– Tja... Jeg vil vel ikke akkurat kalle det en ære. Men det var godtvondt, fordi vitsen var såpass under beltestedet. Det var vel som følelsen av å bli taklet i knehøyde, men likevel score, slik at du halter av banen med en skikkelig god følelse gjennom smerten.

Det er ting som kan tyde på at serie-feiden mellom Frode og Børge knapt har begynt, og vi kan bare glede oss til fortsettelsen.

I mellomtiden kan du kjøpe albumet Pondus vs LUNCH i din bladsjappe, eller på nettbutikken vår.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!