Iron Maiden og Judas Priest var blant bandene som gjorde heavy metal til et velkjent begrep, og takket være den enorme suksessen deres, dukket det ikke uventet opp utallige andre band i vaken som ville være med på leken. Markedet ble fort mettet, og det var mange som falt fra uten å sette så mye som en ripe i lakken på musikkhistorien.

Men, selv om rampelyset unngikk dem, føler vi at det er mange som fortjener å bli nevnt. Etter å ha trålet de mest støvete hjørnene på internett, har vi kommet fram til en liste som det oser drageånde og spandex-svette av. Lytt og nyt!

.

Blackmayne

Blackmayne eksisterte i noen få år på midten av 80-tallet, og rakk kun å gi ut dette ene albumet ved samme navn. I følge rykter ble utgivelsen forsinket i mange måneder, til et punkt hvor medlemmene gikk lei av å vente og splittet opp. De ble visstnok gjenforent i 2012.

.

Attila

Bandet startet i New York i 1983, og ga ut tre demoer med korte mellomrom før de avsluttet karrieren med full-lengderen 'Rolling Thunder', som denne låten er hentet fra.

.

Demon Flight

Dette var et av de første bandene som signerte med det nå legendariske plateselskapet Metal Blade. Trioen ga kun ut én EP ('Flight of the Demon') før de forsvant i natten. De huskes nok best for den karakteristiske vokalisten. Om det ikke faller i smak, er de to andre låtene på EP'en mer "normale".

.

Breaker

Det kanadiske bandet spilte først inn et par låter som Iron Head, før de endret navn og endte det kortlevde prosjektet med EP'en 'In the Days of Heavy Metal'.

Blade Runner

Etter å ha endret navn fra White Tiger, fikk bandet platekontrakt og ga ut to album. Etter dårlig støtte fra selskapet, avsluttet Blade Runner forholdet. Kort tid etter var de historie. Trommisen Greg Ellis ble med i Chrome Molly, som nylig ga ut en ny plate. Også verdt å sjekke ut!

.

Cannon

Et tysk band med tvilsom forståelse for engelsk, men de rocker beinhardt likevel! Med ett album i lommen, takket bandet for seg en gang på 90-tallet, men fant tilbake til hverandre etter tusenårsskiftet og ga ut tre nye plater.

.

Dark Age

Nok et band som kun ga ut én EP, men for et enestående verk! Dark Age ble legender i lokalmiljøet i Los Angeles, men gikk ganske fort hvert til sitt før de rakk å gjøre noe inntrykk på resten av verden, dessverre.

Excalibur

Britiske Excalibur ga ut noen småutgivelser i løpet av 80-tallet, før de endte med det skuffende debutalbumet 'One Strange Night' i 1990. Bandet varte ikke særlig lenge etter det. Denne låten er hentet fra glansdagene og EP'en 'The Bitter End' fra 1985.

.

Jaguar

Bandets første periode varte fra 1979 til 1985, hvor de rakk å gi ut to plater. Etter en suksessfull nyutgivelse av debuten deres 'Power Games', bestemte to av de originale medlemmene seg i 1998 for å gjenforenes, og holder visstnok fremdeles på.

.

Lords of the Crimson Alliance

Under de snodige pseudonymene Far Cry, Cutterjon, Grom og Zan Zan ga LotCA ut dette ene selvtitulerte albumet, og siden er det ingen som har hørt noe mer fra dem. Ryktene skal ha det til at det var eieren av plateselskapet Grudge som skjulte seg bak alle navnene, men ingen vet sikkert siden bandet ikke spilte noen konserter. Men, tøft er det i hvert fall!

.

Vil dere ha mer? Da kan dere stikke over på Den Drukne Skald for ytterlige ti godsaker!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!