En fredag etter jobb, blir du invitert ut av noen av dine mindre kjente kollegaer. Du takker høflig "ja", og tenker at nytt vennskap kan være en positiv forandring i livet ditt...

De nye vennene dine kaller seg gjerne for et bowlinglag, eller karateklubb. Kanskjer de sier at de driver med strikkfall og utforpadling, eller at de møtes en gang i uken for å snakke om kokebøker og strikke sameluer. Kan du egentlig være sikker på at de snakker sant? Om det er noe vi har lært fra Total Recall, så er det at man ikke kan stole på noen! Så, bare for å være sikker på at du ikke har rotet deg bort i en dommedagskult, kan du ta en titt på denne sjekklisten:


1. Klubbmøtene foregår i en bunker 300 meter under bakken.

2. De fleste medlemmene kjenner hverandre allerede fra tiden på lukket avdeling.

3. På regningen for medlemskontigenten finner du punkter som "aluminiumsfoliehatt", "terraforming" og "støttehjul til intergalaktisk romskip".

4. Klubbformannen referer til seg selv i tredjeperson. Og kaller seg "Zorgnax den Store".

5. Alle går med kjoler. Av gjennomsiktig plast.

6. I stedet for å bowle eller stikke på puben, sitter dere i bunkeren og driver kjemikurs og zorgnaxisk språkkurs.

7. I stedet for Boffen, Knuger'n eller Jon Teflon, får medlemmene mindre kreative kallenavn, som Drone Y291, Drone X345, Drone K81 osv...

8. Du får en halspastill som du får beskjed om å kun bruke når "det ikke er noen annen utvei".

9. Du tror dere skal på piknik i parken, men blir usikker når de kaller den lille utflukten for "den siste reisen".

10. Zorgnax tilbyr deg punsj på en veldig seremoniell måte...


Om noen av disse punktene stemmer overens med det som skjer i den nye "klubben" din, så tar du beina fatt som om Gamle Erik ville plukke rosen din!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!