Tolkien har ikke bare inspirert andre forfattere med mesterverkene sine, det fins også utallige band som har brukt universet hans som grunnlag for musikken sin. Stort og smått, tungt og mykt, men for det meste rock og metal. For hva er vel prog rock uten trollmenn, eller power metal uten ildsprutende drager?

Cirith Ungol

Dette fryktelig undervurderte NWOBHM-bandet tok ikke bare navnet sitt fra et av de grimmeste stedene i Tolkiens univers, musikken og tekstene deres var også inspirert av bøkene hans.

Orodruin

Navnet deres er en alternativ betegnelse på Mount Doom, hvor Gollum tok svømmeknappen i lava sammen med sin preciousss. Musikken deres høres omtrent ut som et stort, sinna fjell, passende nok!

Blind Guardian

Disse tyskerne gikk så langt som å dedikere et helt album til Tolkiens verk, kalt 'Nightfall in Middle-Earth', men man finner også spor etter dem på de fleste andre platene deres.

Rush

Greit, kanadierne har ikke så fryktelig mange låter rundt emnet, men 'The Necromancer' alene er nok til å fortjene en plass her! Om man har mer sansen for akustiske stykker, kan man sjekke ut 'Rivendell'.

Led Zeppelin

Også Led Zeppelin har brukt Middle Earth som utgangspunkt i låtene sine, som 'Misty Mountain Hop', 'Ramble On' og 'The Battle of Evermore'. Et band med like høyt respektnivå som Tolkien selv!

Om man har sansen for rustne motorsager og skrikende togbremser, fins det også et utall black metal band oppkalt etter Tolkiens saker, som for eksempel vårt eget pandasminkende orkester Gorgoroth.

Har dere selv noen gode forslag, står kommentarfeltet klart med åpne armer!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!