Det kan virke som om det i brukermanualen til rockere står at de skal gå totalt knekkebrød med jevne mellomrom. Her er fem andre som virkelig har tatt av på scenen.

Rockehistorien er fylt med skrotinger med et mildt sagt famlende grep om virkeligheten og impulskontroll som sukkerhøye 4-åringer. I mange tilfeller er utgifter i forbindelse med herping av hotellrom den største budsjettposten på rocketurnéen. At ikke TV-fabrikkantene har kommet med en "Flatskjerm Rock Edition" som eksploderer med et skikkelig pyroflash når de blir kastet ut av et vindu, er egentlig helt merkelig. Der må det virkelig være penger å tjene. Nok om det.

En ting er nemlig når rockerne ryker en sikring på nachspiel. Mye bedre er det når de går i geosynkron bane foran et forventningsfullt publikum. I det siste har både frontmann i Green Day, og frontmann i Finn Kalvik, havnet i mediene på grunn av annet enn sine vakre stemmer. Men de er ikke alene. Her er noen andre som har bydd litt i overkant på seg selv.

5: Billie Joe fra Green Day havner i slosskamp

Nei, skulle du sett! Første mann ut er Green Days egen Billie Joe. I nok et utagerende rockeøyeblikk, utfordrer han først en i salen til en omgang deng, for så å ta løpefart og levere et perfekt utført dropkick ut i publikum.

4. Kurt Kobain sloss med sin egen scenevaktNirvanas Kurt Kobain havnet i klammeri med sin egen vakt etter å ha stupt uti publikum. I tumultene som oppsto ble han dratt opp etter håret, og kvitterer med to tette i fleisen på vakta, utført med gitar. Vakta setter ikke helt pris på det, og returnerer komplimentet, og et magisk musikalsk øyeblikk oppstår.

3. Kanye West auto-tuner "Eat shit and die"

Mannen med den vestlige halvkules største ego, lar ikke en mulighet til litt autotunet freestyle gå fra seg. Etter at noen kastet en mynt på ham, improviserer han følgende lyriske passasje.
“You should be ashamed of your fuckin’ self
whoever did that
You playin’, go fuck yourself
eat shit and die.
eat shit and die."
Noe som faktisk kunne vært en reell tekst av señor West.

2 Billy Joel går amok

Den kanskje minst rock'n'rolle rockeren i hele det kjente universet, har også tatt løs på scenen. Under en konsert i Soviet-Unionen i 1987, da frykten for det vestlige spøkelset var på det største, holdt Billy konsert i Moskva. Da publikum ble lyst opp av scenelyset, sluttet de sporenstreks å danse, av paranoia for ledelsen. Dette fikk Joel til å klikke i vinkel.

1. En eller annen løkrull slutter i bandet. På scenen!

Det er viktig å velge riktig tidspunkt for store avgjørelser. Som for eksempel når man skal slutte i et band: Etter å ha tenkt en stund og kanskje sovet på det, og ta det opp på et bandmøte: Lurt. Midt under introen på en rivende coverversjon av "You give love a bad name": Ikke så lurt.
Denne gitaristen valgte den ikke så lure løsningen. Vokalisten skal ha for forsøket på å redde stumpene.

viaLes hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!