Ta med åpent sinn og legg fordommene igjen i døra! Vi skal på musikalsk reise til Sør-Korea!

K-pop har blitt ganske populært med tiden, og sprer seg til alle verdens hjørner. Men, hvor mange koreanske tungrockere kan dere navnet på? Akkurat... Da er det igjen på tide å dykke dypere enn dypest i platesamlingen og tråle internetts mest støvete sider, og gjett om vi har funnet godsaker!

Cherry Filter

Denne kvartetten startet karrieren mot slutten av 90-tallet, og da er det kanskje ikke så rart at det oser både nu metal og grunge av låtene deres. Cherry Filter minner mye om en koreansk versjon av band som Skunk Anansie og Guano Apes, og det er ikke feil!

Silent Eye

Så øker vi trykket litt med Silent Eye! De begynte karrieren som et black metal band, men har med tiden gått over til en mer smakfull blanding av power- og thrash metal, noe som har gjort dem til et av landets heiteste metalband. Vel, så hett som det går an å bli for et metalband i Korea, i hvert fall...

Guckkasten

Disse karene har vunnet mange priser i hjemlandet, og det er vel fortjent! Stilen minner oss om Muse og Franz Ferdinand; melodiøs indierock med en liten klype elektronika og psykedelia, og det låter strålende! I tillegg har de en superb vokalist som gjør dem litt ekstra unike:

Legend

Vi avslutter med skikkelig fartsfylte saker fra Legend! Bandet startet i 2006, og har i løpet av den korte tiden rukket å ha nesten 20 medlemmer i rankene. Ikke godt å si grunnen til denne massevandringen, men de klarte tydeligvis å ha en stabil nok oppstilling til å fullføre albumet 'The Lost World' i 2009:Engelsken er kanskje ikke så stødig, men jammen kan de rocke i Sør-Korea også! Har dere flere godsaker å tilføye, så er det bare til å fyre løs i kommentarfeltet!
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!