New Zealand er nok mest kjent for å være Midgard i filmadapsjonene av Ringenes Herre. På en god andreplass, kommer det skummelt høye antallet sauer, men i musikkverden har de ikke akkurat herjet topplistene. På 80-tallet gjorde riktignok Crowded House grei suksess med en låt eller to, men når hørte dere sist noe fra dem? I senere tid har vi fått komiduoen Flight of the Conchords og det knekkebrød-kjedelige The Datsuns. Er det alt de har å by på?

Absolutt ikke! Om man tar et lite dykk under vannflaten, finner man nemlig fullt av bortgjemte skatter som perler på den feiteste bass-streng! Her er noen av bandene vi syns fortjener litt dagslys:


Stonehenge

Bandet ble til i 1980, og regnes for å være et av New Zealands første power metal band. Dessverre ble det en veldig innholdsløs karriere for dem, og de rakk kun å gi ut en EP med tre låter i 1986 før de forsvant. Men, herregud for en EP! Her er førstesporet 'Wings of Steel':

Sonic Altar

Dette er et relativt ferskt band, men de kan allerede skryte av å ha varmet opp for legender som Ozzy, Kiss og Alice Cooper! Man får nesten ikke bedre kvalitetsstempel enn det. Sonic Altar tar en moderne vri på klassisk, melodiøs hard rock og heavy metal, og minner litt om Pagan's Mind uten det progressive elementet. Fantastisk fengende saker!

Arc of Ascent

Denne trioen lager mye lyd! Er dere glade i Candlemass, Saint Vitus og Black Sabbath på sitt tyngste, da burde Arc of Ascent falle godt i smak. Bandet har bare holdt på i et par år, men noen av dere kjenner kanskje frontmannen Craig Williamson fra kultbandet Datura...? Her kommer et spor fra den siste platen deres 'The Higher Key':

Euphoreon

Denne duoen dro et genialt trekk, og la ut debuten sin til gratis nedlasting via hjemmesiden deres. De har allerede klart å gjøre seg godt kjente i undergrunnsmiljøet, og kvaliteten på musikken har selvsagt også hatt sitt å si. De kjører en blanding av power- og melodisk death metal, og det er imponerende godt gjennomført av et usignert tomannsband! Her er sistesporet fra debuten deres:Det var det for denne gangen, men New Zealand har fremdeles langt mer å by på. Fyr løs med forslag i kommentarfeltet!


Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!