Rocken deler mange av ingrediensene med andre sjangere, men gjør mye bedre nytte av dem enn de fleste. Her er noen av de viktigste elementene som gjør at vi elsker rock!

Showmanship

Alle gode konserter trenger minst ett tilfelle av tredjegradsforbrenning og et par smeltede øyebryn. Rammstein og Kiss, to band som egentlig ikke har noe særlig mer talent enn et barneskolekorps, har ingen problemer med å sette sine egne og tilskuernes liv i fare, for å lage et bra show. Og selv om vi gjerne ikke liker å innrømme det, så gjør teater og pyroteknikk musikalske evner uvesentlige...

Masse flammer og fargerike lys, og vi er trollbundet...

Badboys/-girls

60-tallet handlet ikke bare om blomster og kaninklemmer...

Rockestjerner er gode forbilder! De har gjerne en tendens til å skli over på en heller usunn "diett", men de viser oss også at alt er mulig. Gutta i AC/DC, Iron Maiden, The Who osv., ingen av dem kom fra særlig gode kår. Det gir oss håp om at også vi en dag kan kjøre sportsbiler ut i bassenger, og smadre instrumenter på Wembley til øredøvende jubel...


Intriger

Uten drama i bransjen, hadde vi gått glipp av mye fantastisk musikk. Hva hvis Dave Mustaine aldri drakk seg fra sans og samling, og ble værende i Metallica? Ikke noe Megadeth! Hva hvis Norman Sheffield aldri hadde dolket Queen i ryggen? Ikke noen 'Death on Two Legs'! Det kan virke som en jævlig business, men vi har mang en gang nytt godt av intrigene.


Tilhengerne

Ingenting er viktigere for et rockeband enn fansen. I mange andre sjangere, er det mørkemennene på toppen i platebransjen som bestemmer akkurat hva verden skal høre på. Mens pedofile og små fjortisjenter skriker og griper etter skrittet til Justin Bieber i det ene øyeblikket, så er han bare et vagt minne i det neste. Rockefansen er derimot så hengivne og trofaste mot heltene sine, at bandene begynner å kunne klare seg helt uten store selskaper. Altså uten sigarsuttende produsent-stereotyper, som henger over skuldrene deres med sine skitne triks og "kompromisser". Fansen er ketchupen på pølsen, Oboy'en i melken, den hemmelige sausen i kebaben!


En enkel oppskrift, men herregud så godt det smaker!

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!