"Synth" har nesten blitt et banneord i våre dager, men vi mener det er fullstendig ufortjent!

De fleste hardbarka metalhuer hveser når man nevner ordet "synth", som om det skulle vært sollys eller søndagsprekener. Å bruke tangenter i den elskede musikken deres er ren blasfemi, spesielt om lydene kommer fra et keyboard...

Her på bruket liker vi å tro at vi er litt mer åpen til sinns, til tross for Pondus egen selektive musikksmak. Dermed presenterer vi seks videoer som beviser at synthen fortjener sin plass i musikkhistorien:

6. Van Halen

Eddie Van Halen kunne spille mer enn bare gitar, og 'Jump' er noe av det mest fengende rocken har kommet med noensinne, til tross for sutring fra de "ekte" tilhengerne...


5. Iron Maiden

Det stemmer. Iron Maiden tok i bruk synthen allerede på midten av 80-tallet, og har siden den gang hatt en synth-traktør med seg på konsertene sine...


4. Dream Theater

Alle keyboardistene som har vært innom Dream Theater kunne banket de fleste gitarister ned i støvlene når det kommer til soloer!


3. Tangerine Dream

Disse tyskerne smurte tykke lag på lag med synth i de fleste låtene sine, og på mange av de tidligste platene deres brukte de knapt andre instrumenter. And still they rock!


2. The Who

Gitaren var langt fra Pete Townshends eneste instrument, og han hadde titt og ofte med utradisjonelle instrumenter i musikken, blant annet keyboard og forskjellige synthesizere.


1. Rush

Rush hadde i hvert fall ingen kvaler når det kom til synthen, og hadde tydeligvis ikke hørt uttrykket "cheezy" heller. Selv med den overdrevne bruken klarte de å lage blytung rock:
Er vi på permanent blåbærtur, eller er dere også synthelskere? Kjør debatt i kommentarfeltet!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!