Om fins noe verre enn skuespillere som tror de kan lage musikk, så må det være musikere som tror de er skuespillere! Resultatet er som oftest pinlig dårlig, men jammen har vi klart å finne gull også! Her kommer det beste og verste fra rockestjernene på filmlerretet:


Gene Simmons


Simmons er glad i oppmerksomhet, hvorfor skulle ellers menn sminke seg? Han stiller heldigvis usminket på lerretet, og gjør faktisk en underholdende jobb i filmene han er med i. Man kan blant annet se ham som gal doktor (Runaway), terrorist mot badass'en Rutger Hauer(Wanted Dead or Alive) og radiovert (Trick or Treat).


Lemmy Kilminster


Gjorde en knøttliten cameorolle i Airheads, og fikk en flaske Jack Daniels for rollen som taxibåt-sjåfør i sci-fi kalkunen Hardware. Lemmy kastet manuset og rantet avgårde på egenhånd i sistnevnte scene.


Ozzy Osbourne


Spilte ironisk nok en pastor som viser sin avsky for rock i skrekkmusikalen Trick or Treat. Han dukker også opp og redder verden i Little Nicky.


Iggy Pop


Spilte "Sally" i den merkelige Jim Jarmusch-filmen Dead Man, avskummet Curve i The Crow: City of Angels, og hadde også en liten rolle i Star Trek: Deep Space Nine, som vortaen Yelgrun.


Flea


I slutten av Back to the Future III, blir Marty utfordret til et dragrace av godeste Flea, som også gjør en hysterisk morsom rolle som tysk nihilist i The Big Lebowski.
Tom Waits


Waits har faktisk et fantastisk skuespillertalent i tillegg til sine overlegne, musikalske evner. Du finner ham blant annet som "Mr. Nick" i The Imaginarium of Dr. Parnassus, den lett forstyrrede Renfield i Bram Stoker's Dracula, og predikant i Domino.


Dave Grohl


Spilte djevelen i Tenacious D & the Pick of Destiny, og gjorde en strålende jobb! Man finner forresten også Dio og en kjøttpudding i filmen...


Alanis Morisette


Dronningen av mensenrock gjør en perfekt skildring av en kvinnelig utgave av gud i Dogma, og med det er hun tilgitt all den sutrete musikken sin! OBS! Denne scenen er litt "gørrete", og kanskje ikke egnet for de yngste leserne!


Henry Rollins


Kanskje best kjent som psykopaten som frontet Black Flag, men har faktisk vært med i mange filmer og TV-serier. Dere har gjerne sett ham i Sons of Anarchy? Vi husker ham best som Spider i Johnny Mnemonic, hvor han utklasset Keanu Reeves og stjal showet.


Sting


Har hatt noen skrekkelige småroller i ubetydelige filmer, men gjorde det over gjennomsnittlig bra som bekymret far i Lock, Stock and Two Smoking Barrels, og Feyd Rautha i filmatiseringen av Dune.


Flere gode/dårlige forslag? Fortsett listen i kommentarfeltet!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!