Hvem ønsker vel ikke å se 3D-filmer uten de hipster-aktige brillene man må ha på? Nå ser det ut til at teknologien har kommet såpass langt at man slipper det!

I en youtube-video som allerede nærmer seg 5 millioner visninger, virker det som om brasilianske forskere har klart å komme forbi det estetiske hinderet som 3D-brillene medfører. Ved hjelp av noen duppeditter vitenskapsmannen Francois ved Jonathan Post Productions har festet til hodet, får han øynene til å blinke i samme takt som flimringen fra 3D-TVskjermen. Resultatet ser både interessant og ikke så rent lite uhyggelig ut:

Men diskusjonen går høyt. Er dette reelt eller en godt utført fake. Vi valgte å etterforske saken. Ved hjelp av litt gutteromsteknologi, dette tilfellet en sinusbølgeforsterker koblet via USB til en synapsekonfigurator funnet på www.arngren.net bestemte vi oss for å lage en enklere versjon. Og resultatet ble faktisk bedre enn vi hadde turt å håpe i våre villeste fantasier:

Vi regner med at vi i versjon 2.0 vil ha klart å luke ut noen av de verste bugsene, som for eksempel ganske drøye spastiske anfall. Noe som sannsynligvis kom av å ha sett litt for lenge på nettstedet www.arngren.net.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!