Det er tung start på denne uken for oss som elsker gitarbasert rock. En bauta har lagt fra seg sin Les Paul for alltid. Gary Moore har gått bort, bare 58 år gammel.

Gary Moore har bak seg en livslang karriere som ambassadør for groovy melodiøs rock. Hans bandkarriere startet med det Irske blues-rock bandet Skid Row, derifra gikk turen flere ganger innom Thin Lizzy og samarbeid med vennen Phil Lynnot. Det mest kjente utkommet fra dette samarbeidet er kanskje albumet Black Rose med nevnte Thin Lizzy, samt store hits som Out in the Fields

og den vakre balladen Parisienne Walkways.

Gary Moore vokste opp i den turbulente byen Belfast i Nord Irland, noe som gjennom hele karrieren preget hans musikk både med melodier med basis i irske folketoner og tekster om stridigheter og turbulens mellom engelskmenn og irer.

De fleste av oss som liker meldiøs hardock har i alle år trukket Gary Moore hardt til brystet, med klassiske album som Back On the Streets (1979) Victims of the Future (1984) Run For Cover (1985) og Wild Frontier (1987) som stadig har fått snurret seg i CD-spilleren. Andre kjenner nok Gary Moore best fra sin senere bluesperiode, der han overbeviste med album som Still Got The Blues (1990) og After Hours (1992)

Gary Moore klarte med sitt gitarspill å knytte sammen teknikk og følelse på en måte som få klarte gjøre ham etter. Nettopp denne kombinasjonen av lyrisk finstemthet og likevel fingerbrennende teknikk, gjorde at Moore fikk seg mange fans utover gitarheltsegmentet.

Verden har blitt et litt fattigere sted. Hvil i fred!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!