øresus:

Ace Frehley - Space Invader

Spaceman invaderer høyttalerne våre!

Publisert Oppdatert

Ace Frehley, også kjent som mannen som gjorde det verdt å høre på Kiss, er i disse dager ute med sitt sjette album, 'Space Invader'.

I 2009 gjorde herr Spaceman et godt mottatt comeback med 'Anomaly', hans første plate som soloartist på 20 år. På denne platen har han langt færre folk i kulissene, og har gjort mesteparten av både det kreative og det tekniske arbeidet på egenhånd. Hvilken effekt det har på musikken, gjenstår å høre, men han har jo ikke akkurat vært den mest aktive musikeren de siste årene, så vi satser på at han har spart opp noen skikkelige gullspor til 'Space Invader'!

De første låtene på platen gir blandede følelser. Tittelsporet er en enkel, men potent trall med et melodiøst og catchy refreng, alt som trengs for å skape en radiohit. Den funker bra, klistrer seg fort til hjernen, og avsluttes med et heftig og shred-drevet smell. Den neste låten er derimot noe fantasiløs, og minner om Kiss på sitt mest middelmådige, framført i minimalistisk 90-talls alt-rock stil. Ace dekker godt over enkelte partier med strengemagien sin, men det merkes likevel at det kreative talentet ikke er helt på topp på dette, og flere av de andre sporene.

Den innleide rytmeduoen gjør en helt grei jobb, og trommis Matt Starr får av og til leke seg med noen kule breakdowns, men det er tydelig hvem som er hovedaktøren her. Vokalarbeidet er ingenting å klage over for en kar som rundet 60 for en stund siden, og jobber godt sammen med musikken, både når han synger og "snakkesynger".

Platen holdes godt oppe av spor som 'Change', 'Inside the Vortex' og ikke minst den instrumentale avslutteren 'Starship', men det blir for mye uinspirert hard rock med de samme, kjedelige blues riffene vi har hørt utallige ganger før. Frehley er som sagt flink til å sparkle over skavankene med fingerarbeidet sitt, men ikke alt lar seg reparere like bra. Sporene som drar ned er ikke direkte dårlige, bare kjedelige. Han har alltid vært en talentfull gitarist, men er ikke en fullt like god låtskriver, dessverre. Men, tatt det gode med det vonde, er 'Space Invader' helhetlig sett en ålreit plate.

6,5 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning