øresus:

AC/DC - Rock or Bust

Ingen store overraskelser fra våre helter i kenguland!

Publisert Oppdatert

Med en samlet alder som når halvveis tilbake til slaget ved Stiklestad, er det bare å forvente at det går litt tid mellom bandets album. Seks turbulente år har passert siden 'Black Ice' traff hyllene, en litt over gjennomsnittlig ålreit skive som holdt tilhengerne på tå hev, uten å utføre så mye annet. 'Rock or Bust' kan være AC/DCs svanesang, og vi krysser fingre og tær for at de går ut med stil!

Platen starter med et par anonyme låter, men kvaliteten stiger betraktelig på de allsangvennlige 'Rock the Blues Away' og 'Dogs of War', som viser at Brian Johnson kan mer enn å bare varsle flyangrep. Med resten av strupene i ryggen, klinger det faktisk ganske bra, og det er på låtene hvor stemmer og instrumenter komplimenterer hverandre at AC/DC viser at de fremdeles kan tuppe deg i nøttene og gro skjegg på kvinner og små barn med musikken sin. Hard rock-delen av platen er relativt traust og uinspirert, men når gutta sklir over i blues territorium, viser de seg som fremdeles dyktige og stødige musikere, selv om moderne band som Clutch og Dead Meadow kanskje har bedre dreis på akkurat dette området.

Bandet har aldri lagt skjul på at de sjeldent viker fra sin smale sti, noe de nok en gang poengterer på 'Rock or Bust'. Store deler av stoffet kunne vært plukket fra hvilket som helst annet album, og det er dessverre lite av innholdet som virkelig setter seg på hjernebarken. Det er fremdeles futt i favorittgubbene våre, men flesteparten av sporene består av enkle, repetative riff med overlappende soloer. Noe som egentlig beskriver alle låtene deres tilbake til starten, men magien som skapte låter som 'Back in Black' og 'Highway to Hell' er det dessverre ikke mye å finne av.

Dette er brød og vann for fansen, og er neppe noe andre kommer til å få noe særlig glede ut av. Det kommer nok ikke til å gjøre noe med helhetsinntrykket vårt av dem, men det er heller ingen av disse låtene som kommer til å rote seg inn på noen samleplater. 'Rock or Bust' tilbyr et par porsjoner råskap som vi gjerne repeterer til ørene blør, men det er dessverre for lite til å veie opp for fyllstoffet. Helt adekvat, med andre ord.

6 av 10 konger!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning