9 tegn på at det er håp for oss alle!

Er jobben så intetsigende at du mistenker at NRK Drama har skrevet stillingsinstruksen? Du er ikke alene om akkurat det. Sjekk denne inspirerende listen.

Publisert Oppdatert

Tirsdag... den grusomme dagen da det allerede kjennes ut som arbeidsuka har vart en liten evighet, uten at du har kommet noen vei.

Wikipedia definerer tirsdag som "ukedagen mellom mandag og onsdag", og stort mer er det vel ikke å si om den saken. Når man sliter seg gjennom uka i en hjernedød jobb er tirsdag på mange måter verre enn mandag.

Men, fortvil ikke, det er lys i tunnelen. Noen av verdens mest kjente, styrtrike mennesker har nemlig også slitt seg gjennom ukene før de oppnådde suksess. Se bare på folkene nedenfor.

Hugh Jackman


"Vil du ha rekesalat på den ostegrillen?" 

Den australske skuespilleren har det som plommen i egget nå om dagen. Vi hadde ikke hatt noe imot å få et lastebillass med cash for å leke barndomshelten Wolverine (eller Jerv, for oss nerder). Men Jackman har også hatt sin andel møkkajobber. Han fikk blant annet sparken fra jobben i kassa på 7-11, angivelig fordi han småpratet for mye med kundene. I dag angrer de nok på at de ikke lot ham prate i vei.

Elvis Presley


Denne karen må ha vært usannsynlig rå til å kjøre lastebil

Mannen skulle etter hvert selge flere plater enn Mickey Rourke har hatt plastiske operasjoner, og gjorde utallige klappseter våte som sommeren på vestlandet.

Den første spillejobben gikk derimot rett vest.  Elvis fikk fyken fra spillejobben på legendariske The Grand Opry, med beskjed om at han ikke hadde noen framtid i musikkbransjen, og heller burde gå tilbake til å kjøre lastebil. Det er mulig Elvis sine siste ord var ”HAH!” da han tilslutt tok repern på dass.

Walt Disney


Hattekolleksjonen til Walt ble også en storsuksess

Denne fyren fikk etter hvert en helt grei karriere, men i sine yngre år fikk han sparken i en avis fordi han ”manglet fantasi og ikke hadde en eneste god idé”.

Etter hvert skapte han figuren Mikke Mus (som du kanskje har hørt om), men selv ikke da var problemene over. Et av distribusjonsselskapene han henvendte seg til takket nei til figuren, fordi de mente en stor, tegnet mus på kinolerretet ville skremme vettet av kvinnene i salen.

Før gjennombruddet overlevde Walt Disney blant annet ved å spise hundemat. Tenk på det mens du sutrer over Fjordland-middagen din.

Oprah Winfrey

"Feit? Du må mene bankkontoen min."

Dama er så stinn av penger at hun sannsynligvis bruker gullbarrer som truseinnlegg, men veien fram til ufattelig rikdom var humpete. Blant annet fikk hun sparken som nyhetsreporter i en lokal tv-kanal fordi hun var for feit.

I dag er hun som sagt så usannsynlig rik at hun ikke bare kunne kjøpt tv-kanalen som sparket henne, men også vedkommende som sparket henne. Og brukt han som truseinnlegg.

Jerry Seinfeld

"....og da sprang grisen ut!"

Første gang komikeren forsøkte seg på stand up ble han buet av scenen, etter å ha mislyktes verre enn blank Pepsi. Han ga derimot ikke opp, men dro tilbake neste kveld og vant publikums gunst. Slik går i hvert fall myten.

Senere ble han superstjerne og styrtrik på komiserien Seinfeld, selv om han strengt tatt er en ganske håpløs skuespiller som avleverer alle replikker med et lite smil. Er ikke det oppmuntrende så vet ikke vi!

Oliver Stone

Ikke noe skolelys, men en lysende karriere. 

Filmskaperen er i dag anerkjent, blant annet takket være filmer som ”Platoon”, ”JFK”, ”Wall Street” og oppfølgeren ”Wall Street: Money Never Sleeps” og ”Natural Born Killers”, bare for å nevne noen.

Han forsøkte seg derimot først som forfatter, og selv om han fikk utgitt en novelle ble den ingen suksess verken salgsmessig eller blant kritikerne. Stone hoppet av studier på Yale University, og dro til Vietnam for å jobbe som engelsklærer. Seinere dro han tilbake til USA, kom igjen inn på Yale, og hoppet av studiene igjen.

Tilslutt gikk det derimot tålelig greit med fyren, må vi si. I dag er han som du helt sikkert veit en særdeles vellykket regissør.

The Beatles

Ikke fortvil dersom bandet ditt har tatt noen kjipe bandbilder...

Historien er velkjent, men vi tar den med likevel siden den så tydelig viser at folk som kritiserer deg og ikke har tro på det du driver med, bare er idioter uten peiling.

The Beatles forsøkte nemlig å få platekontrakt hos Decca, men fikk beskjed om at de ikke var interesserte. Blant annet fordi de trodde ”gitarbasert musikk er på vei ut, og har ingen fremtid”. Ørten millioner solgte plater senere er det ganske lett å se at Liverpoolbandet gjorde det rette ved å satse videre på døgnfluen rock.

Steven Spielberg

"Jeg vil gjerne takke følgende skoler..."

En annen regissør som fikk en treig start på karrieren er Steven Spielberg. Han forsøkte å komme seg inn på University of Southern California School of Theatre, Film and Television, men fikk avslag tre ganger. Til slutt kom han inn på en annen skole, men Spielberg droppet ut før utdannelsen var ferdig, for å forsøke seg som regissør.

Av en eller annen grunn tok han opp igjen studiene i 2002, og fullførte. På dette tidspunktet hadde han hatt mildt sagt stor suksess med filmer som ”Haisommer”, ”Blues Brothers”, ”E.T. The Extra-Terrestrial”, ”Poltergeist”, ”Gremlins”, filmene om Indiana Jones, Tilbake til fremtiden-filmene, Jurassic Park-filmene, ”Saving Private Ryan”, Men in Black-filmene og en hel haug med andre kassasuksesser. Vi vet ikke helt hvorfor han følte for å fullføre utdannelsen, men det er mulig dette førte til at han gikk opp noen lønnstrinn.

Fred Astaire

To vensteføtter og sangstemme som ei kråke.

I dag er han en legende, men tilbakemeldingene etter Fred Astaires første audition var omtrent like vennlige som en rottweiler med hemoroider. Filmselskapet MGM sammenfattet den håpefulle skuespillerspiren med følgende kortfattede og nådeløse notat: ”Elendig skuespiller. Elendig sangstemme. Nesten skallet. Litt flink til å danse”. Hos RKO var de hakket snillere, og påpekte at til tross for Astaires enorme ører og svake hake var han voldsomt sjarmerende.

Fred Astaire ble en legendarisk skuespiller, danser og sanger som sjarmerte kvinnene i senk. Dommen fra MGM beholdt han resten av livet. Jeg tror forresten jeg har karakterboken fra ungdomskolen her et sted. Så det så.

Dersom du ligger etter med arbeidet eller har en nært forstående eksamen og ikke har lest, er det altså ingen grunn til panikk. Sannsynligvis ender du opp som en svært vellykket regissør,forfatter,TV-personlighet, musiker eller skuespiller, med en sprekkeferdig bankkonto. Bare hold ut litt til. I hvert fall til fredag!

Skulle det likevel hverdagen være for tung, så har du fortsatt en mulighet:

Abonnér på Pondus, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning