fakta faen:

5 totalt ubrukelige ting vi lærte på skolen

...og 5 ting vi skulle lært i stedet.

Publisert Oppdatert

Det sies at nivået på norske skole-elever bare blir dårligere og dårligere. Men er det så rart?

Innimellom lar vi våre mer eller mindre skriveføre lesere slippe til på siden, og denne gangen skal vi la Porsgrunns sinteste mann få utløp for sine frustrasjoner. Take it away, Flappa:

I en verden der norsk ungdoms høyeste mål er å blotte sine betakaroten-gule romper og ha sex på mer og mer lugubre realityshow, er det bare å innse at resten av verden tar oss igjen. I land etter land innser man at morgendagens valuta faktisk er den kunnskapen man tilegner seg i dag. Men ikke i Norge. Vi blir teitere og teitere, mens vi lar fremmedspråklige astrofysikere kjøre drosjene våre og nobelpriskandidater vaske kåkene våre.

Likevel later det ikke til at skole-Norge innser sitt ansvar. For i stedet for å ruste oss til kampen om fremtiden, suller norske lærere fortsatt rundt i en tåke av modale hjelpeverb og cordfløyelsjakker.

Her er fem eksempler på ting som burde vært sandblåst bort fra pensum:

1: Håndarbeid.
Jeg kan med en stolt hånd på hjertet, og andre indre organer innrømme at jeg verken har sydd, heklet eller strikket etter fullført 10-årig pliktløp. Det er klart, skulle man dra en Rambo og tryne ned en skrent, eller møte en mannevond kanin ute i ødemarka, kunne det være hensiktsmessig å kunne tråkle sammen åpne sår. Men såvidt jeg vet, egner håndarbeid på skolen seg kun til å skuffe mamma med nok en selvstrikket gryteklut.

Hadde vi enda lært å hekle noe sånt... Hadde vi enda lært å hekle noe sånt...

Det vi BURDE lært
var hvordan man fanger elg, rådyr, bjørn og løpsk ku med bare hendene og tilbreder dette med to binders og en gammel Juicy Fruit (for det er slikt skrot vi har i lommene på de såkalte ”tur-jakkene” våre).

2: Stille opp på rekke
Nå aner jeg ikke om denne slags kadaver-disiplin er påkrevd på skolen nå om dagen, men jeg husker den stramme kustusen i rekken utenfor klasserommet. Stå stille, OR ELSE! Jaha, køkultur funket kanskje på barneskolen, men prøv det i en taxikø, eller en lett vindskeiv bab-kø natt til søndag! ”ØY! Still deg på rekke!” Det kalles ekstremsport eller selvmord i dag.

Det vi BURDE lært
var Krav Maga, Dim Mak (ikke å forveksle med Dim Sum), eller det perfekte ”Glasgow-kiss”. Og grunnleggende førstehjelp.

3: Blokkfløyte.
Jeg hevder hardnakket ennå at min tinnitus ble påbegynt i FØRSTE time med disse torturredskapene. Blokkfløyte fører ingenting godt med seg, og burde føres opp på listen over de største forbrytelsene mot menneskeheten. Den eneste gangen jeg har hatt bruk for blokkfløyte var da jeg kakket dusten på nabopulten over nesa med den etter at han spilte første strofe av ”Highway to Hell” på sin blokkfløyte. Det gjør man ikke ustraffet.


Det vi BURDE lært
var hvordan man spiller gitar bak nakken, knuser den uten å få vondt i henda og tenner på den, Jimi Hendrix-style. Ja, og hvordan man blir sponset med gitarer.

4: Matte med bokstaver
Ja, en kommer ikke utenom dette djevelens verk. Når en endelig har klart å mestre pluss og minus og til nød litt lavmælt multiplikasjon, får man plutselig egghodematte slengt midt i fleisen. 3 minus 2 er 1. Det skjønner jeg. Men blir livet mitt bedre av å vite at D minus C er A?

Hva med litt klasse up in this bitch? Hva med litt klasse up in this bitch?

Det vi BURDE lært
var hvordan man på enkelt hvis kan telle kort på kasino, bli børs-vinnere og kreativ regnskapsføring. Og ikke minst: Hvordan få andre til å gjøre bokstavmatte FOR DEG!

Stilskriving
Skriv ut fra ditt eget hode. Finn på noe selv, men ikke fri fantasi! GREI UT OM! Er det bare jeg som får fantomsmerter i hjernen nå? Nei dette var skrekk og gru. Når en får følgende oppgave: ”Skriv om sommerferien”, ja da burde det holde å faktisk skrive om sommerferien! Men neida. Læreren dissekerte hele saken med sin røde tusj så arkene så ut som resultatene av en knivkamp mellom to Parkinsonspasienter. ”Bi-kneleddsetninger”, ”dårlig norsk” og for oss litt eldre, ”håndskrift som en sjøpølse med forstuelse”. Som om ikke det var nok med å få buksevann og kokos av 9-klassinger med hår på knokene, så hjalp jammen læreren til med mobbinga ved å tvinge deg til å lese opp makkverket foran hele klassen!

Det vi BURDE lært
var HUMOR! Det finnes ingen lettere vei til en kvinnes hjerte (evt innsiden av en kvinnes klær) enn å få henne til å le.

Trenger du å lære mer om hvordan du får andre til å le? Da har vi den perfekte pensumliste til deg!

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning