Fine tips:

5 skrotinger man møter på flyplassen

Når kulda setter inn er det mange av oss som rømmer landet, men før man kan nyte sola må man overleve reisen...

Publisert Oppdatert

På godt og vondt begynner reisen allerede på flyplassen. Her er fem typiske personer som kan sette en brems for den begynnende ferien.


1 Drankeren

 (Kine B) (Kine B)

Hvor kan man sprette en pils klokka 7 på morgenen, etterfulgt av to tequilashots, UTEN at folk ser rart på deg? På flyplassen! Om man allikevel må betale en hundrelapp for å komme inn på et utested, kan man like gjerne spytte i et par til for en enkeltbillett til Stockholm. Om man faktisk skal ut og reise, er dette en gyllen anledning for å sette seg inn i en alkoholikers hverdag.


2 Den selvstendighetsutfordrete

 (Kine B) (Kine B)

For noen er dette kanskje en myte, men det finnes faktisk en skranke hvor man både kan få billett og levere bagasjen sin helt selv! Allikevel insisterer folk på å stå en time i kø for at en ansatt skal klistre lappen fast på kofferten for dem. Når de har knotet seg gjennom sikkerhetskontrollen kan man finne de samlet rundt informasjonstavlen med ville blikk og svette armer. Det er som regel disse menneskene som er skyld i samtlige forsinkelser på hele terminalen.3 Smykkeskrinet

 (Kine B) (Kine B)

I sikkerhetskontrollen er det én enkel regel som gjelder: Du skal gjennom en metalldetektor, ergo fjern alt metall. Dette er visst veldig vanskelig for enkelte. Om det er første gangen man er ute og flyr så er man nesten unnskyldt, men du skal egentlig ha amøbisk sosial intelligens for ikke å skjønne hva den store maskinen foran i køen gjør. Det finnes også en egen folkesjanger som venter helt til siste liten før de tar av seg jakke, belte, sko osv. Det er reservert en fast plass, helt bakerst i køen til helvete for slike mennesker.


4 Barnefamilien

 (Kine B) (Kine B)

Selv om de fleste urinstinktene våre gikk dukken for mange år siden, sitter vi fortsatt igjen med intuisjonen. Denne rare følelsen som kommer smygende når du ser en småbarnsfamilie på vei til samme fly som deg, med tre byttinger på slep, og på en eller annen måte VET at de skal sitte rett bak deg. Det skulle finnes egne flyselskap for folk som reiser med unger under ti år. Dette er ikke noe vi sier fordi vi misliker barn, kun fordi vi misliker barnegråt. Og ærlig talt, hvor stort utbytte har egentlig ungen på 11 måneder av ti dager i Myanmar?


5 Vaktene

 (Kine B) (Kine B)

Vaktene som jobber på flyplassene er ikke like ubrukelige som parkerings- og sentervakter, men de har også sine øyeblikk. Om man syns det er typisk at muslimer og andre utlendinger alltid blir stoppet i sikkerhetskontrollen, har man enda ikke oppdaget sikkerhetsvaktenes «tilfeldige» utplukk av det motsatte kjønn. Man vet jo aldri hva damene har gjemt i bh-en.

Når man har kommet seg gjennom folkehavet av stressa, desorienterte mennesker med unger og smuglersprit, kan man endelig lene seg tilbake og nyte flyturen på vei til paradis. Så lenge flyvertinnene ikke er overarbeida og ungene som sparker i setet ditt ikke har kjøpt et kilo godteri hver. Da er det mulig du må vente enda noen timer til feriefølelsen setter inn...


Fra sin faste frokostplass på Aquavit-baren på Gardermoen, holder Kine liv i sin egen blogg. Denne kan du lese her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning