fri fantasi:

5 hverdagslige ting som kan mistolkes i fremtiden

Vi har prøvd å forestille oss hva fremtidens arkeloger vil tenke om oss. Det kan hende de vil misforstå litt...

Publisert Oppdatert

Etter hvert som tiden går vil flere og flere av lagringsmediene våre råtne, forsvinne, krasje, eller bare bli ignorert til de er ubrukelige. Til sist vil dermed fremtidens arkeologer stå igjen med bruddstykker av informasjon som de etter beste evne skal sette sammen til et helhetsbilde.

Hvis de da gjør det samme som vi gjør- nemlig å anse fortidens folk som primitive idioter, som stirrer siklende opp på himmelen i påvente av dommedag hver gang vinden skifter retning- kan helt vanlige hverdagsaktiviteter bli sett på som noe religiøst, og du kan omtales som medlem av en eller flere av disse kultene:


1 Koffeinistene:

I virkeligheten bruker vi jo ikke kaffe for å komme oss inn i åndeverdenen, men for å komme oss ut.  (epSos.de) I virkeligheten bruker vi jo ikke kaffe for å komme oss inn i åndeverdenen, men for å komme oss ut av den. (epSos.de)

En av de få bruksgjenstandene som har tilnærmet evig holdbarhet i dagens samfunn er faktisk kaffekopper, siden de fleste er av keramikk. Dermed kommer noen til å fremme teorien om koffeinistene, en gruppe som brukte kaffe som en inngangsport til åndeverdenen. Lite vites om hvordan de praktiserte tilbedelsen, annet enn at det som oftest ble gjort om morgenen og ved hjelp av et medium kalt “Kanna” eller “Traktern”.


2 Movembristene:

Ypperstepresten. (Princess Red) Ypperstepresten. (Princess Red)

To litt for flittige studenter oversetter en avisartikkel om Movember, som dessverre ikke var så veldig godt skrevet. Dette fører til teorien om at menn hadde en offermåned, hvor de, antakelig til ære for gudene, lot skjegget gro og bedrev flittige prostataundersøkelser, et slags primitivt legerituale som også kan ha hatt en sosialseksuell funksjon. I faglige kretser diskuteres det heftig om dette var en religiøs festival, en fruktbarhetsfeiring, en absurd form for ekshibisjonisme eller en politisk protest.3 Asketistene:

Etter forrige moteuke måtte arrangørene beklage, da de opplagt hadde brukt overvektige modeller med vilje... (Nick Sherman) Fjorårets moteuke i NY fikk kraftig kritikk, da flere av modellene hadde spist det siste halvåret. (Nick Sherman)

Så finner arkeologiene det vellagrete liket til en toppmodell, som etter sin død faktisk har gått opp tre kilo. De slutter dermed at det har fantes en kult hvor selvvalgt fattigdom og asketisme står i fokus, antakelig som en slags langvarig menneskeofring for å komme nærmere gudene. Tanken på at noen gjorde dette av overflatiske grunner kommer antakelig ikke til å streife dem.


4 Leetistene:

Et godt bevart Leetist-alter.  (marblegravy) Et godt bevart Leetist-alter. (marblegravy)

Grundige undersøkelser av de få bevarte nettforumene avdekker eksistensen til en utrolig kranglevoren kult, som får navnet Leetister etter et av språkene de brukte. Grunnet sin verbale aggressivitet blir de regnet som fryktelige trollmenn, som truet svakere individer med å bruke magiske språk som C++ og HTML mot dem. Religiøse ritualer inkluderte styrting av koffeinholdige drikker, bevissthetsendrende søvnmangel og gjensidige beskyldninger om nybegynnertendenser, gjerne i form av sterkt forkortete fornærmelser.


5 Kapitalistene:

Eksempel på religiøst ikon. (via Commons) Eksempel på religiøst ikon. (via Commons)

Denne kulten tilba lykkens gudinne, nemlig kapitalismen. Etter å ha beseiret sosialismen i forrige århundre ble hun regnet som eneherskende gud innen sitt område. For enkelte av gudinnens selvutnevnte orakler var det vanlig å inhalere et hvitt narkotikum med nesen, for å øke følelsen av fellesskap med guden og få påstått magiske krefter i forutseelsen av gudinnens humørsvingninger. I praksis handlet kapitalisme om at ting fikk en verdi basert på hva folk ville gi for det, deretter ble denne doblet til alle verdier styrtet i grus og man startet på nytt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning