4 ting vi alle elsker å hate

Og som vi skal være veldig glade for at eksisterer…

Publisert Oppdatert

Vi mennesker må lide oss gjennom en lang rekke ting her i livet. Ofte tror vi at livene våre ville vært lysere om disse tingene opphørte å eksistere. Dette stemmer ikke. De beste tingene i verden hadde rett og slett vært gråere, kjedeligere og litt mindre magiske om de ikke kunne sammenliknes med sine motpoler. Husk på dette neste gang du opplever skikkelig ille ting, som for eksempel:


1: Mandager
Alle hater mandager. Selv idioter som får betalt for å skrive vitser på internett, synes mandager er bedritent ufyselige dager. Hvordan dere andre har det tør vi nesten ikke tenke på. Likevel er det en ting som gjør at vi skal være glade for at mandag finnes: Det er mandagene som gjør fredagene fantastiske. Den berusende frihetsfølelsen som løfter deg på euforiens vinger hver eneste fredag, stammer fra vissheten om hvor mye du har lidd og slitt gjennom hele uka, og da særlig hvor ille du hadde det på mandag.


2: Telefonselgere
Det ringer fra et skjult eller ukjent nummer når det passer som minst. Et vilt fremmed menneske snakker til deg som om dere var gamle venner, sniker seg inn under huden din og prøver å lure på deg et produkt som enten er unyttig eller ren svindel. Innen du skjønner det er salg har den nedlatende bruken av fornavnet ditt fått blodet til å koke, og hjernen din til å huske banneord du ikke har brukt på 15 år. Likevel ville livene våre vært kjedeligere uten telefonselgere. Hadde vi aldri blitt revet ut av tippekampen av en Mr Music-selger, kunne vi ikke ledd av ting som dette, eller dette, eller dette:3: Å tape for feil fotballag
Få ting kommer opp mot den forsmedelige forjævlige forbannelsen som rammer deg når laget har tapt for erkerivalen. Det svir, og ikke den behagelige pirrende svien som av og til kan oppstå etter…., men en svie som om noen har raspet opp sjelen din med piggtråd, helt salt i sårene og pælma hele greia i en dunk maursyre. Det er en smerte så fornedrende, en ydmykelse så total at du aldri kommer helt over det. Og nettopp det er poenget, for du husker fortsatt det tapet når du noen måneder, eller år, senere står og skriker ut din triumf.


4: Drittmusikk
Folk som er her på siden har ikke allverdens til felles. Vi heier på alle mulige fotballag, om vi i det hele tatt liker sport, vi jobber med alt fra avhandlingen om kasusbruk i vest-Sibir til søppelkjøring og vi er av alle kjønn og aldre. Men til tross for våre ulikheter er det noen ting som ikke bare forener oss alle, men får oss til å innse at verden ikke bare består av skrotinger. At det finnes så mange andre som også synes dette suger tennisballer gjennom et nøkkelhull, gjør meg rett og slett litt glad!