tio tusen röda nevrosor:

10 ting som tar romantikken ut av Valentine’s Day

Del denne med artikkelen din bedre halvdel, så slipper du maset om sjokolade og blomster neste år. Og bedre halvdel.

Publisert Oppdatert

Ikke før er Morsdag unnagjort, så er neste punkt på handelsstandens høytidskalender over oss: Valentine’s Day. Det er selvfølgelig ingenting i veien for å vie din atskillig bedre halvdel litt oppmerksomhet, men må det absolutt gjøres på en dag markedskreftene har diktet opp?

Vi tar til orde for å spre utdelingen av sjokolade, roser og andre små oppmerksomheter ut over året (og ikke bare fordi du har dårlig samvittighet, din sløfokk!), og la St. Valentin slippe å rulle seg i graven. Her kommer noen fakta som hjelper deg å ta glansen fra 14. februar.

Slikk og en ingenting:

Når to mennesker bedriver tungebryting utveksler de et sted mellom ti millioner og én milliard bakterier. Nam!

Døden og kjærligheten:
Valentine's Day har fått navnet sitt fra St. Valentin, som var prest på den tiden Claudius den andre var keiser i Romerriket. Den romantiske siden av historien er at Valentin i hemmelighet forrettet giftemål for unge par, siden dette var ulovlig. Den ikke fullt så romantiske siden er at han ble tatt og halshugd.

Gaven som fortsetter å gi:
Det er opplest og vedtatt av man skal gi roser og sjokolade i gave på denne dagen. I USA, selve arnestedet for Valentine’s-hysteriet, er det også svært vanlig med gaver som er hakket mindre romantisk: Ingen andre dager i året blir så mange smittet av seksuelt overførbare sykdommer. Dette til tross for at salget av kondomer øker med rundt 25 prosent. Kondomer er altså ikke spesielt effektive dersom de blir liggende i lomma.

To dråper vann:

Det sies at motsetninger tiltrekker hverandre, men forskning viser at det motsatte er tilfelle: Man velger gjerne en partner som er mest mulig lik seg selv. Kjærlighet er altså bare sjøldigging. Ikke spesielt romantisk.

Kynismen lenge leve:
Forskerne har tydeligvis hjerter kaldere enn isbjørnbjeller midtvinters. De har nemlig også kommet fram til noen av de viktigste faktorene som avgjør hvor trofast du er i et forhold: Hva kan du selv få ut av forholdet? Og ikke minst, finnes det mer attraktive alternativ enn din utvalgte?

Get out of my Face:
Sosiale medier har gjort det enklere å følge med på folkene rundt oss, noe som viser at mennesker er noen løgnaktige, utro drittsekker. Av skilsmissene som ble inngått i USA i 2011 oppga så mye som en tredjedel at grunnen var Facebook: Flørting med andre, drittslenging mellom separerte par, og tysting fra Facebook-venner om hva man egentlig holder på med.

Forever alone:
I samme land stiger antallet selvmordsforsøk merkbart på Valentine’s Day.

To dråper... eh...
Forskning (igjen!) viser at væsken som omgir sperm sannsynligvis inneholder dopamin, som veldig enkelt forklart er kjemisk kjærlighet. Sperm fører til kjærlighet, altså. Det hadde vært noe å skrive på Valentine’s-kortet til din utkårede.

Perpendikulære sirkelbevegelser i lufttomme rom:


Europeiske menn legger seg ubevisst etter kvinner som har en omkrets rundt livet som tilsvarer 70 % av omkretsen på hoftene. Kjærlighet-schmærlighet, dette begynner å høres mer ut som matte og kjemi for oss!

I want a new drug:
De kjemiske prosessene som settes i gang i hjernen når noen forelsker seg, er de samme som når en person tar kokain. Love is the drug, snart står du på gata og tigger om ”en tier til et Valentine’s-kort?”

Med slike tungtveiende argumenter burde det være mulig å lure seg unna blomsterhandlingen, den romantiske middagen, de levende lysene, sjokoladen og kosingen på sofaen. For det er jo....altså...det er jo faktisk veldig koselig når vi tenker over det.

Greit nok, det føles klamt at handelsstanden trer denne dagen ned over hodet på oss. Men hvor ofte kommer vi egentlig på å gi madammen litt oppmerksomhet resten av året? Gi dama en helaften i kveld, så får du heller være flink innimellom resten av året også. Da kan du nemlig slippe unna Valentine's Day NESTE ÅR!

Vil du ha noe å elske én gang i måneden?

Abonnér på Pondus, da vel!

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning