10 ting som ikke kurerer influensa (men som vi liker å tro gjør det)

Når det likevel ikke finnes en kur, kan man like gjerne ta seg en øl...

Publisert Oppdatert

Influensasesongen er snart i gang og for alle oss som er for late, macho eller mistroiske til å ta vaksine: Her er kurene som ikke hjelper, men som heller ikke gjør noen skade.


1 Konjakk og Whisky
Kurerer antakelig hverken forkjølelse eller influensa, men er garantert noe av det beste av det som ikke hjelper.


2 “Kvalitetstid”
Enten du tilbringer din kvalitetstid alene eller sammen med andre: Seksuell aktivitet styrker immunforsvaret og kan gjøre deg frisk fortere.


3 C-vitaminer
C-vitaminer er antakelig det vanligste kjerringrådet og kan fungere godt forebyggende. Det er likevel ingenting som tyder på at det har noen virkning mot virusinfeksjoner. På den annen side smaker mange varianter av C-vitaminer godt, så det er bare å lempe innpå.


4 Godteri
Er man ordentlig syk har man ofte feber, da kan store doser is være med å redusere kroppstemperaturen. I tillegg anbefales chilinøtter, gjerne i kombinasjon med punkt en eller ti.


5 Actionfilmer
Som vi alle vet er Chuck Norris den eneste personen som kjenner til kuren mot influensa. Det kan hende oppskriften på denne er gjemt som kode i en av hans mange geniale filmer. Det skader i hvert fall ikke å undersøke nærmere…


6 Tegneserier
Siden folk i dette landet begynte å lese tegneserier ved sykeleie har forventet levealder steget med over ti år. Tilfeldig?


7 Vintersport på TV
5-mila på langrenn har ingen bevist effekt på noe annet enn søvnmangel. På den annen side er det alltid fint med en påminnelse om at noen lider mer enn deg…


8 Senga
Det eneste som beviselig hjelper mot virusinfeksjoner er hvile og tid. Bare synd at man må ligge under en varm dyne når det er to grader, striregn og storm ute…


9 Krydder
Chili hjelper sansynligvis ikke mot virusinfeksjoner, men en ekstra sterk monsterbabb gjør i alle fall ikke skade. For de med virkelig tette bihuler: En spiseskje Dijonsennep kan smelte nesebein…


10 Øl
Det å skylle ned Ibux og Paracet med nesespray og øl kan ha god effekt, i tillegg gir det både næring- og vitamintilskudd. Vær likevel forsiktig med doseringen: Ender du stående på et pub-bord mens du brøler triumferende at du har funnet kuren mot forkjølelse, kan dette være en indikasjon på at du er overmedisinert.


God bedring!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning