10 grunner til at kampen i kveld blir konge!

I kveld møtes to av verdens aller største, beste og mest meritterte fotballag. Det må da bli helt konge?

Publisert Oppdatert

Noen vil si at Real Madrid mot Manchester United er så mye mer enn en fotballkamp. Vi sier at det er alt en fotballkamp skal være. Her er ti grunner til at den kommer til å bli helt konge:


1 Den går på betal-TV
Det betyr at de fleste må se kampen sammen med andre folk. Da blir det god stemning, og det er konge.


2 Et av lagene kommer til å tape.
Dette er jo gode nyheter for alle oss som virkelig ikke heier på noen av lagene. For dere som heier på et av dem, innebærer denne åpenbaringen at det er 50% sjanse for at laget ditt kommer til å vinne, og det er jo ikke dårlige odds.


3 Vi har blitt lovet mål
Alex Ferguson lover mål i kveld. Det kan være et taktisk utspill, men vi krysser fingrene for at han mener det.


4 Det er to gode angrepslag
Mange hevder at United ikke er så sjarmerende angrepsnaive som de var før i tiden, men det er fortsatt er lag som både er godt offensivt og som sliter med stabiliteten i forsvaret. Det samme kan definitivt sies om Real Madrid. Geniale i angrep, men slipper inn for mange lette mål. Det lover godt.


5 Det blir tøffe dueller
Det blir Van Persie mot Pepe, det blir Ronaldo mot hele United-forsvaret, det blir Rooney mot Alonso, Evra mot de Maria, the Red Army mot Ultras Sur og alle de andre duellene vi ikke kommer på, fordi vi ikke klarer å tenke klart, fordi vi har gåsehud på hjernen.6 Det er umulig å forhåndstippe
Vanligvis er det mulig å si noe om styrkeforholdet mellom lag på forhånd. Man kan se på spiller for spiller, hvordan de gjør det i serien osv. I dette tilfellet er det bortkastet. Det er for gode spillere, med for gærne trenere og for mange ukjente faktorer. Hvilket gjør at vi nøytrale sitter og venter på det ukjente. Vi aner ikke hva som skal skje, annet enn at det blir noe magisk, tøft noe.


7 Mediekrigen har allerede tatt av
Marca (Madrid-avis som aldri har lagt skjul på hvem de heier på) har kalt Rooney fregnete demon, busemann, hooligan og pøbel. Ferguson snakker om denne kampen som en syretest. United-spillerne sier rett ut at de håper følelsene tar overhånd for Ronaldo. Beltestedet nærmer seg kjellernivå, og enda er det bare første oppgjør vi venter på.


8 Duellen på benken er legendarisk
Av grunner de antakelig knapt skjønner selv, er Ferguson og Mourinho venner. To store fotballhoder og legendariske trenere som mellom seg har fire Champions League-pokaler, et utall seriemesterskap og enda flere cuper. Kampen kan bli alt fra beinhard og defensiv til rabiat offensiv, men med sånne personligheter på benken kan den ikke bli kjedelig.


9 Christiano Ronaldo
For en spiller! På et hvilket som helst annet tidspunkt i historien ville han vært verdens klart beste fotballspiller, men han blir jo ikke noe dårligere eller kjedelig å se på bare fordi Messi er litt bedre. Men hvordan takler han møtet med gamleklubben sin? Jeg aner ikke, og det er derfor jeg må få det med meg!


10 Alle grunnene vi ikke kommer på.
Ærlig talt. Denne listen kunne gått til hundre, og vi ville fortsatt ikke vært i nærheten av å dekke alle elementene som kan spille inn i denne kampen: Alle spillerne som kunne bidratt, alle de taktiske variasjonene og overraskelsene som kan avgjøre, og alt det andre fantastiske, skandaløse og magiske som kan skje i løpet av denne kampen... Og det er derfor vi gleder oss så vanvittig til den!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning