Valdresflya (Fagernes - Vågåmo)

Norsk høyfjell på sitt beste kombinert med varierte og spennende veier.

Publisert Oppdatert

Oppland fylke. Nord-Aurdal, Øystre Slidre, Vågå.

Rv. 51. Mellom Fagernes og Vågåmo.

Valdresflya er et fint alternativ for den som skal nord eller sør og vil ha et alternativ til Gudbrandsdalen.

Sørfra starter Rv. 51 i Fagernes, og snor seg gjennom frodige Valdres og med god utsikt sørover. Fra Beitostølen starter høyfjellet og ved Båtskaret under er du på 1166 m.o.h. Nå går det utfor bakke igjen ned til Bygdin Fjellhotel før det bærer oppover og over selve Valdresflya. Over Flya er det rette og i stigningen opp fra

Bitihorn har du utsikt over Vinstri og Jotunheimveien som snor seg langs nordsiden av vannet. Lar du deg ikke skremme av grusvei er de 50 kilometerne over til Espedalen og Vinstra og en fin tur, med 1230 m.o.h. som høyeste punkt.

Over selve Valdresflya er høyeste punkt 1390 m.o.h. før det bærer utfor med utsikt mot Gjende, Bessfjellet med Besseggen og den litt nærmere Knutshø og Bukkehammaren. Dette området er populært turområde og skal du ha overnatting på Gjendesheim bør du bestille i god tid. Også Bessheim og Hindseter litt lengre nord byr på overnattingsmuligheter.

Veien videre fra Gjende går i skog og er en fin kontrast til de lange rettstrekningene over fjellet. Ved Randsverk kan du velge om du vil legge ruta ned langs Sjoa ned til Gudbrandsdalen (31,5 km), eller fortsette over fjellet langs Lemonsjøen og ned til Våga.

Tar du vestover retning Lom kan du fortsette inn på rutene Geiranger og Trollstigen.

img http://www.viamichelin.fr/viamichelin/int/dyn/controller/mapPerformPage?mapId=-tarvhgotn3cegp&dx=315&dy=200&empriseW=630&empriseH=400

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning