Forsikringstips:

Unngå MC-trøbbel hjemme

Trodde du at du hadde full veihjelp via kaskoforsikringen din?

Publisert Oppdatert

Med full kasko gjennom if på din nye, dyre motorsykkel, følger normalt også veihjelp over hele Europa. Unntatt på et ørlite areal - hjemmeadressen din. Hva? sier du kanskje, om du som så mange andre har hatt god nytte av dette som bileier.

Trillet sykkelen hjem

Faktisk tilfelle: En MC-eier fikk havari i kløtsjen bare 800 meter hjemmefra. Da han hadde dårlig tid og dessuten er en sprek kar, tok han rennefart og trillet sykkelen hjem siste stykket. Tidlig neste morgen ringer han if og får en saksbehandler som lover at Viking kommer i løpet av en time, egenandel er 500 kroner. Så fyren legger igjen nøklene og drar på jobb. Da ringer Viking tilbake og sier at, njaaa, de kan selvsagt hente sykkelen, men da må han betale full pris, for forsikringen dekker ikke denne jobben.

Dekker ikke hjemme

Kontroll av forsikringspapirene viser at Viking-mannen har rett, veihjelp på hjemmeadresse dekkes ikke for motorsykkel. Full av dårlige vibber, ringer vedkommende sitt forrige forsikringsselskap, Gjensidige, for å sjekke vilkårene der. Det viser seg at Gjensidige dekker (med egenandel 500 kroner) én veihjelp på hjemmeadresse per år.

Hadde det vært på en hvilken som helst annen adresse så. . .

Moralen er: Unngå MC-trøbbel hjemme. Og får du likevel problemer, så ring ikke etter veihjelp før du har trillet kjøretøyet ned til naboen for å høre om han kan hjelpe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning