TURTIPS MC FRANKRIKE:

Col de la Bonette

I Alpene kommer du ikke høyere enn dette med asfalt under hjulene.

Publisert Oppdatert

Fakta: 2802 m.o.h., ligger på D64 mellom Jausiers og St. Etienne de Tinée.

Col de la Bonette er høyeste offentlige asfaltvei i Alpene og selv om den ligger et godt stykke fra kysten, er det bare 120 km fra Nice til Cime de la Bonette som toppen på 2862 m.o.h. heter.

Kommer du nordfra kjører du inn på D64 i Jausiers og stigningene starter straks du kommer ut av bebyggelsen og det stiger jevnt og trutt. Landskapet blir etter hvert nakent, men grønne sletter kler fjellsidene helt til kommer opp til Castellet de Restefond hvor du passerer et nedlagt militæranlegg.

Cime de Bonette

Herfra går veien helt på kanten av den steinete fjellsiden. Landskapet er nå blitt bart og steinete. Cime de Bonette troner nå majestetisk foran deg med sine 2862 meter over havet. Du kan enten ta snarveien til venstre gjennom skaret ved Restefond på ca. 2680 meter og starte turen ned på sørsiden.

Men jeg anbefaler å ta runden rundt Cime de Bonette og parkere på veiens høyeste punkt på 2802 meter. Normalt er det enveiskjøring med kjøreretning mot sola, men det hender også at du kan kjøre medsols. Vær oppmerksom på skiltingen. Fra parkeringsplassen er det bare en liten spasertur opp til selve toppen. Her er det et orienteringsbord og på klare dager utsikt helt ut til kysten.

Dårligere fra nord

Sørfra finner du enklest veiene til Col de Bonette ved å ta N202 rett nordover fra flyplassen i Nice, ved Pont de la Mescia tar du inn på D2205 opp Gorges Tinée og følge D2205 helt til den går over i D64 ved Pont Haut og du tar fatt på stigningene for alvor.

Veien i dalen her har dårligere standard enn på nordsiden både når det gjelder bredde og veidekke.

Alternativ: Har du allerede kjørt Col de la Bonette og gjerne vil ha en avveksling fra den faste ruten kan du ta av ca. 3 km nord for Col de Restefond i retning av Col de la Moutière (2454 m.o.h.) og komme inn på D2205 lengre sør ved Pont Haut. Dette er delvis grusvei.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning