Hvor: Aust-Agder fylke, Evje og Hornes, Bygland, Valle, Bykle og Haukeli kommuner. Riksvei 9 mellom Evje og Haukeligrend. 174 km.

Setesdal er skånet for øst-vest trafikken, noe som gjør den til et idyllisk alternativ uten tungtrafikkens dieselos. Kommer vei 42 fra øst eller vest er Evje en fin innfallsport til Setesdal. Veien holder god standard, og følger vannene opp topp Byglandsfjorden. På en godværsdag er en stopp ved brygga i Bygland anbefales, her har den gamle dampbåten Bjoren kaiplass.

Nord for Byglandsfjorden følger vi fortsatt vannkanten. Mellom Rysstad og Nomeland passerer vi veien vestover over til Sirdal, Suleskard og Lysebotn. Tar du denne som en tur/retur avstikker, ca. 75 km, skal du være sikker på at du har bensin nok til turen tilbake til Valle.

Like etter Valle tar vei 45 til høyre opp åssida retning Dalen og Vrådal. Men vi fortsetter rett fram og følger fortsatt Otra som byr på flere fine badeplasser.

Etter Bykle stiger veien jevnt og vi skal opp på høyfjellet før det igjen bærer utfor ned til Haukeligrend og med fin utsikt ned mot Tveitevatn.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!