Hvor: Oppland fylke, Gran og Lunner kommuner. 27 km.

Mellom Rv 34 Brandbu og Rv 35 Jevnaker.

Kommer vi Rv. 4 tar vi inn på Rv. 35 retning Fagernes ved Brandbu og tar så inn på vei 240 retning Jevnaker.

Fra Jevnaker kjører vi Rv. 35 retning Roa og tar inn på Rv 240 retning Brandbu like etter jernbaneundergangen før Rv. 35 starter på bakkene.

Vi kjører nordgra og veien stiger bratt fra Brandbu og gir fin utsikt over Randsfjorden før det bærer ned mot Randsfjorden. Veien følger nå Randsfjorden sørover og vi kan nyte fine motorsykkelsvinger helt fram til Rv. 35.

Flere severdigheter

Underveis har vi passert Søsterkirkene, og i Brandbu ligger Tegneserie Museet. Galleri Roenland ved Sløvika er verdt en stopp, og trenger du overnatting er Gjestfriheten et sjarmerende alternativ. Hadeland Glassverk i Jevnaker er et naturlig stoppsted hvor du også kan slukke tørsten, stagge sulten og få glasskultur.

Kommer du E 6 nordfra og skal inn på E 18, eller kommer E 18 fra Drammen og skal inn på E 6 nordover og vil slippe Oslo-trafikken, er dette en ypperlig rute å kombinere med Minnesund - Hurdal - Lygna og Skaret - Sylling.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!