Testet: Rukka Armax og BMW ComfortShell

Dresser for 20 minus til 40 pluss

Vi har testet to riktig eksklusive mc-dresser. Finske Rukka er mester i kjølig vær. BMW byr på tysk komfort.

BØLLEFRØ: Rukka Armax tåler tøffe tak. Men det bør den sannelig gjøre også, 17 000 kroner er drøyt for en mc-dress.

BØLLEFRØ: Rukka Armax tåler tøffe tak. Men det bør den sannelig gjøre også, 17 000 kroner er drøyt for en mc-dress. Foto: Egil Nordlien

Publisert Oppdatert
KOMPLETT SETT: Det blir kroner av det.

KOMPLETT SETT: Det blir kroner av det. Foto: Egil Nordlien

Kravspesifikasjonene til motorsykkeldresser er egentlig umenneskelige. Ikke bare skal de se bra ut, være behagelige å bruke i sol og regn, beskytte mot asfalteksem og trailere. Nei, de skal helst ikke koste så mye heller.

Kvalitet koster

Vi skjønner det. For er man fersk motorsyklist, etter å ha lagt ut kanskje 20 000 kroner for sertifikat og 50 - 200 000 kroner for en grei motorsykkel, da svir det allerede i lommeboka.

Men du må fortsatt belage deg på minimum 10 000 og gjerne 20 000 kroner for et komplett sett med kjøreutstyr av anstendig kvalitet. Vi snakker hjelm, dress, hansker, støvler, ryggskinne.

Les også:

Test av åpningshjelmer

Kø på kjøreskolene?

Så da gjør vi det ikke lettere for deg når vi her presenterer to av de bedre kjøredressene på markedet. Den ene passer nemlig best fra minus 10 til pluss 20 grader. Den andre passer best fra pluss 15 til pluss 35. Og du har antagelig lyst til å kjøre i begge temperaturområdene.

Viktig om sikkerhet

Merk at vi har funksjonstestet disse kjøredressene, ikke sikkerhetstestet dem. Begge dressene holder etter vår kunnskap alminnelig til godt sikkerhetsnivå målt mot tilsvarende tekstildresser. Skulle ulykken være ute, er det fortsatt skinndress av god kvalitet som normalt gir best beskyttelse.

For norsk klima er det imidlertid allment akseptert at tekstildressens forholdsvis gode krasjbeskyttelse kombinert med svært god værbeskyttelse totalt gir en sikrere kjøredress. De viktigste faktorene er at dressen:

  • har et tilstrekkelig rivesterkt yttermateriale og sertifiserte polstringer
  • at både dressen og polstringene sitter tett mot kroppen og riktig plassert

Debatt: Sjekk også meningene om bruk av gul vest

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning