TURTIPS MC:

Skaret - Sylling

Nydelig utsikt og fantastiske svinger.

Publisert Oppdatert

Hvor: Buskerud fylke, Hole og Lier kommuner. 12 km.

Mellom E16 Sandvika - Hønefoss og E18 Oslo - Drammen. Fra E16 ved Skaret: følg skilting vei 285 Drammen. Fra E18 ved Lier: følg skilting vei 285 Hønefoss.

En klassiker

Dette er en klassiker. Vei 285 følger Holsfjorden som er en arm i Tyrifjorden. Veien går høyt over fjorden og byr på nydelige svingkombinasjoner og en fantastisk utsikt. Dette er en strekning som fascinerer både dem som har god tid og vil nyte utsikten, og dem som gjerne vil nyte svingene i et mer sportslig tempo. Hele strekningen ligger i vesthelling, og her er det lun og innbydende ettermiddags- og kveldssol.

Strekningen er nylig asfaltert og spesielt de første 7 kilometrene er en nytelse for de som gjerne vil ha litt nedbrekk. Men vær oppmerksom i svingene mellom 5 og 7 km, noen av dem kniper, og om de gikk lett første tur kan de by på overraskelser motsatt vei.

Det er flere rastemuligheter underveis, men rasteplassen på høyre side ca. 2 km fra Skaret er den eneste med bord, sågar med overbygd tak.

Kommer du E 6 nordfra og skal inn på E 18, eller kommer E 18 fra Drammen og skal inn på E 6 nordover og vil slippe Oslo-trafikken, er dette en ypperlig rute å kombinere med Minnesund - Hurdal - Lygna og Brandbu - Jevnaker.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning