Shoei Multitec

Foto: Foto: Egil Nordlien

Publisert Oppdatert

Info

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Også japanske Shoei har vært lenge på markedet med åpningshjelm. Multitec skiller seg ut ved å være forholdsvis lett, liten og nett. Ikke bare er ytterskallet forholdsvis lite og tilpasset hjelmstørrelsen, men også baugen er konstruert slik at den sitter tett mot hjelmen når den åpnes.

I praksis er dermed Multitec den overlegent smidigste og behageligste å ha på seg av disse tre testhjelmene. Ulempen er at den kanskje føles noe mindre trygg enn de to øvrige, faktisk spinklere enn vi husker at forgjengerhjelmen fra Shoei opplevdes.

Samtidig er heller ikke interiørets kvalitetsfølelse helt på nivå med de to tyskerne. Med hjelmen kommer imidlertid en god krage som vi anbefaler alle å bruke, da det reduserer det ellers betydelige støynivået noe. Men også kragens innfesting virker noe flimsete.

Shoei har tatt i bruk D-ringer som erstatning for hurtiglås på hakereimen, noe vi normalt applauderer da dette er atskillig sikrere og mer lettjustert enn vanlig hurtiglås. På en åpningshjelm blir det imidlertid noe plundrete, da folk med briller er nødt til å tre i D-ringene hver gang. Shoei leveres med pinlock dobbeltvisir.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning