Skattelistene 2007

Så mye tjener mc-kjendisene

Null i inntekt for Pål Anders Ullevålseter og Ailo Gaup – men styrtrike importører.

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Publisert Oppdatert

Skal en legge skattelistene til grunn, blir en ikke feit av å kjøre motorsykkel. Norges mest kjente motorsyklist, Pål Anders Ullevålseter, er oppført med null i både formue og skatt i 2007. Godt da at han har en liten formue på en drøy halvmillion.

Ved å klikke på navnene kan du se flere data fra ligningen.

Ailo Mikkelsen Gaup, mannen med halsbrekkende øvelser i freestyle motocross, er også ført opp med null i inntekt. Gaup har heller ikke formue, men har likevel betalt 46.000 kroner i skatt.

Les også:

Gaups romanse med NRK-kjendis

Gaups kollega Andre Visdal Villa kan også vise til til to nuller, for henholdsvis inntekt og skatt. Noe av forklaringen bak nullene kan være at Villa ifølge skattelistene var bosatt i Spania i skatteåret 2007.

Søk i skattelistene
Søk på Navn og/eller sted
Eksempel: Ola Nordmann Oslo
Se topplister i ditt postnr.
Eksempel: 2815
Penger i salg og import

Atskillig bedre står det til dersom en i stedet ser på dem som står bak import og salg av enkelte av motorsykkelmerkene i Norge.

Helling-familien står bak Erling Sande AS, som importerer Suizukis motorsykler og båtmotorer samt båter og flere andre ting til Norge. Virksomheten har medvirket til en betydelig formue:

Per Kristian Helling og Svein Nikolai Helling, henholdsvis 36 og 35 år, er god for rundt 175 millioner kroner hver i formue. Svein Tollef Helling (64) har med 69 millioner kroner også til salt på maten.

Familien Hox eier Kellox, som blant mye annet sørger for å ta Hondas motorsykler til landet. Anne Margrethe Hox manglet i 2007 bare en halv million på å nå 50 millioner kroner i ligningsformue. Kjell Sverre Hox var på sin side god for knappe 37 millioner kroner.

Langt mer moderate er summene som står oppført for eierne av Lazy Boyz, Norges største Harley-Davidson-forhandler. Tom Sylling, som eier 50 prosent i selskapet, har 536.000 kroner i inntekt og 666.000 kroner i formue, og skatter drøyt 200.000 kroner av det.

Tilsvarende tall for medeier Sverre Arheim er henholdsvis 413.000 kroner, 0 kroner og 165.000 kroner.

Klikk her for å gjøre egne søk i 2007-ligningen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning