2009-nyhetene:

Neste års mc-godbiter - del 1

De feteste 2009-nyhetene er kanskje allerede sluppet.

RØD RAMME: Et ganske hårete og sleipt triks, kanskje. Men R1 er helt ny sykkel fra topp til bunn og 182 hester lar seg høre.

RØD RAMME: Et ganske hårete og sleipt triks, kanskje. Men R1 er helt ny sykkel fra topp til bunn og 182 hester lar seg høre.

Publisert Oppdatert

2009 ser ut til å bli et herlig nyhetsår uansett hvilken mc-kategori man foretrekker. Foreløpig sprekeste nyheter finner vi i den store sportsklassen, 1000 cc supersport. Vi nevner i fleng:

Og det er ikke det eneste som skjer, det ulmer av andre muligheter som kan dukke opp i klassen også. Aprilia har jo vist sin V4 racer, og det er sannelig ikke godt å si hva som kan komme fra MV Agusta nå som de har sugerøret rett i lomemboka til Harley-Davidson? Og en tresylindret 675 cc Triumph-killer er jo et nesten offisielt rykte fra MV Agusta-fronten.

Amerika i tet

APRILIA V4: Det blir spennende å se hvordan denne saken blir i gateversjon - klassen har manglet denne V4eren.

APRILIA V4: Det blir spennende å se hvordan denne saken blir i gateversjon - klassen har manglet denne V4eren.

Når vi er inne på Harley, her er jo neste års nyheter forlengst fordøyd - og snart ute på gaten i Norge. 20. september er det demokjøring i Oslo. Nye V-Rod Muscle er mest imponerende nyhet blant mange oppdateringer, i hvert fall navnet. Men også tidlig lanserte XR1200 er en spennende skapning vi klør etter å få kjørt.

Harley har jo også sitt eget sportsmerke, Buell, og som selvsagt også følger den amerikanske kalenderen som ligger 6 måneder foran den europeiske (sikkert som hevn for tidsforskjellen). Buell har ryddet litt opp i utvalget, fjernet noen modeller, men også kommet med en CR utgave av 1125R fra 2008 - CR for Cafe Racer .

Fornuft og følelser

Men også blant de mer anstendige fornuftssyklene skjer mye spennende. Artig er det at Yamaha har plukket fra Diversion-navnet igjen på denne antagelig forholdsvis rimelige, men ganske sikkert høyst kapable allroundsykkelen. Også må vi ikke glemme V-Max da, selv om den ble lansert midt i fellesferien. Et ikon er gjenfødt.

ABS-BREMSER: I likhet med de andre V-Rod 2009-modellene kommer også Muscle med ABS-bremser som standard.

ABS-BREMSER: I likhet med de andre V-Rod 2009-modellene kommer også Muscle med ABS-bremser som standard.

Fra Triumph kommer det nok mer enn det som alt er kjent, men noe vi kan glede oss over hele neste år er 50-årsjubileumet for Bonneville (joda, dere er blitt så voksne, gutter). Triumph småflikker på dagens utgaver.

Banditer og italienere

Suzuki og Ducati er to merker vi også skal ha utvidet oppmerksomhet rundt i høst. Fra førstnevnte regner vi med en ny stor Bandit. Fra sistnevnte er det varslet en skikkelig modelloffensiv fram mot 2010 - men samtidig vet vi jo at italienerne tradisjonelt er flinke til å vente lenger ut på høsten og hjemlige messer med sine nyheter.

Uansett - når Køln-messen åpner for pressen 7. oktober er nok det meste av 2009-programmet spikret. Følg med.

DIVERSION GJENFØDT: Det er god grunn til å tenke på denne nye 600en som en stor og snill 600 Fazer ( FZ6).

DIVERSION GJENFØDT: Det er god grunn til å tenke på denne nye 600en som en stor og snill 600 Fazer ( FZ6). Foto: [email protected]

Noe spesielle modeller du venter på? Gi oss en kommentar i spalten under! Eller send oss en email (se skrevet av-feltet)! Eller legg inn tråd i forum!

CBR 1000 RR fra Honda - legendariske Fireblade - nå med ABS! Avslørt av de kjente ABS-ringene innenfor bremseskivene.

CBR 1000 RR fra Honda - legendariske Fireblade - nå med ABS! Avslørt av de kjente ABS-ringene innenfor bremseskivene. Foto: Quality Lab srl

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning