MC-eventyr:

Når kvalitetstid teller

Vi kjører stadig kortere. Derfor er kvaliteten per mil stadig viktigere. Her er tre kvalitetstips å drømme om.

RACINGDRØMMEN ER MULIG: Høyst sannsynlig en heftig opplevelse. Nedre aldersgrense er 30 år, prisen 40 000 euro. Men engelskferdighetene...

RACINGDRØMMEN ER MULIG: Høyst sannsynlig en heftig opplevelse. Nedre aldersgrense er 30 år, prisen 40 000 euro. Men engelskferdighetene...

Publisert Oppdatert

Vi kjører bare 4000 km i året.

1 - Full racingsesong på Bimota i Spania

Bimotas siste utfordringer til mc-seniorerer får det til å rykke i kjørefoten. Bimota Senior Challenge er en såkalt enmerkes-cup der du kan kjøpe deg plass på en løpssykkel - intet mindre enn en racerigget DB-7.

For rett under 40 000 euro får du da fra april til november kjøre 7 såkalte "Grand Prix" løpshelger med løp både lørdag og søndag. I tillegg får du treningstid morgen og kveld fra fredag til søndag + pluss tre ekstra treningsdager.

Se også: Turtips midt på vinteren

Men ikke bare det, hotell og mat er inkludert - og din egen mekaniker. Og selvsagt t-skjorte... Også cup-gevinstene er attraktive, her i rekkefølge 1. 2. og 3.-plass i serien: En DB7 Oronero, en vanlig DB7 og en DB6 Delirio.

Alle løpene går på spanske baner, og arrangørene kalkulerer med 35 deltagere. Betingelsene for å delta er at du er født før 1979, og dessuten at du ikke er tidligere roadracingfører (med gode resultater).

Men før du hrrrm sender penger og påmeldingen, sjekk opplegget litt nøyere. Står det i stil med engelskkunnskapene er det kanskje best la være? 340-350 000 kroner er tross alt litt penger. NB! Filmen under er fra Misano.

2 - Hopp i det - kjør Route 66

Turen fra kyst til kyst i USA tar ikke mange dagene, men sitter i resten av livet. Internasjonalt finnes det et stort antall arrangører, men reiser man fra Norge kan det være like greit å kjøpe full pakke fra norske spesialister.

Arve og Kristin Stallvik i www.route66.info kjører et betydelig antall turer med 20 deltagere hver i perioden mai til september. De har ikke verdens mest informative webside, men kan skilte med gode referanser - og de er medlem av reisegarantifondet.

Norwegian Route 66 Association er en annen mulighet. Dette er en idéell organisasjon som støtter restaureringen av den opprinnelige Route 66 fra Chicago til Los Angeles, og er norsk representant i "The National Historic Route 66 Federation". Denne gruppen kjører 7 turer i perioden juil til september, men begynner å bli fullbooket. Du finner dem forøvrig på mc-messen.

3 - Men Norge er heller ikke så verst

For ganske nøyaktig et år siden, i februar i fjor, kjørte to nederlendere hjemmefra og til Nordkapp. En på en Yamaha XT, et ok verktøy. Den andre kjører en ikke fullt så opplagt sykkel, en Yamaha R1. Men begge fikk hjelp av Yamaha på Vinterbro til å skru pigger i dekkene.

Filmen under er gripende, spesielt kapittelet hvor de skraper snø av skiltet til Nordkapp kommune.

Når du har sett filmen under kan du forøvrig også lese om samme tur gjort for rundt 10 år siden, av legendariske Frank "Rotor" Banggren. Han hadde passasjer også, totalt rundt 600 kilo på en Suzuki GS 1000 G.

Kostnader for en tilsvarende tur kan nok bli drøy, men disse gutta gjorde det for et veldedig formål, og samlet inn 5744 euro på turen.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning