TURTIPS MC:

Minnesund - Hurdal - Lygna

Fra trange hårnåler til lange sugende svinger i variert landskap.

Publisert Oppdatert

Akershus og Oppland fylker. Eidsvoll, Hurdal og Gran kommuner. 43 km.

Avstikker fra E 6 ved fra Minnesund eller fra Rv. 4 fra Lygna.

Vi tar av fra E 6 tar vi av retning Rv. 33 Gjøvik ved Minnesund. Etter 2,8 km tar vil til venstre retning Hurdal og Lygna (Brandbu). Kommer vi Rv. 4 kjører vi av ved Lygna og holder kurs retning Hurdal og Minnesund.

Vi kjører fra Minnesund. De første kilometerne over til Hurdal sentrum er tildels bratte og svært svingete. Her er veien smal. Om sommeren hender det at det er kveg langs og på veien,så litt forsiktighet er på sin plass. Vel oppe får du et glimt av Tisjøen til høyre, og i nedstigningen mot Hurdal har du praktfull utsikt over Hurdalsjøen.

To turer i en

Det er ca 10 km over til Hurdal sentrum. Her kommer du inn på 180 i rundkjøringen og følger skiltingen til Brandbu. Ved Hurdal kirke tar du av til høyre og følger 180 retning Brandbu. Her er veien bred og mer åpen enn strekningen Minnesund - Hurdal. Lange sveipende svinger preger denne strekningen. På de siste kilometerne til Lygna kommer svingene tettere og blir krappere. Mens veien til nå har vært bred og slett blir den nå smalere og humpete. Kommer du fra Lygna skal du ikke la deg skremme av den dårlige asfaltkvaliteten, den blir snart avløst av et nydelig slett asfaltdekke. Men vær oppmerksom, her kan det være mye sau på og langs veien.

Kommer du E 6 nordfra og skal inn på E 18, eller kommer E 18 fra Drammen og skal inn på E 6 nordover og vil slippe Oslo-trafikken, er dette en ypperlig rute å kombinere med Brandbu - Jevnaker og Skaret - Sylling.

Nyttige lenker:


Vis større kart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning