Turtips MC:

MC-tur midt på vinteren

Norge er dekket av isgrønne minusgrader. Men glovarme mc-opplevelser ligger bare noen flytimer unna. Sjekk våre tips.

KANSKJE USA? Her er i hvertfall et par ensomme bikere i Oregons høytliggende ørken.

KANSKJE USA? Her er i hvertfall et par ensomme bikere i Oregons høytliggende ørken. Foto: Rick Wong

Publisert Oppdatert

Motorsykkelferie midtvinters? Oh yes, si senor, sehr gern!

I store deler av verden er det tross alt midtsommer nå. Og noen deler av verden som er for varme for motorsykkel om sommeren, er faktisk akkurat passe tempererte nå.

Verden kommer nærmere

De fleste av oss har klikket på nett, hoppet på en billig billett og dradd til varmere strøk. Hotell og leiebil er like enkelt og billig å skaffe seg på nett. Men motorsykkelleie? Jo, det finnes, se blant annet BMW og Hertz i Spania og Portugal.

Likevel er det langt fra like enkelt som med bil. Utvalget er smalere og prisene høyere på mcfronten, om man i det hele tatt finner uteie på nett der man skal. Og så er det dette med hjelm og kjøreutstyr og bagasje - og ikke minst trafikkultur.

Men ikke fortvil. En, eller rettere sagt utallige gode løsninger på dilemmaet, er arrangerte mc-turer!

MC-DRØMMEN: Å suse avgårde i åpent landskap. Den er ikke mange flytimene unna, selv midtvinters.

MC-DRØMMEN: Å suse avgårde i åpent landskap. Den er ikke mange flytimene unna, selv midtvinters. Foto: Crestock

Et utall mc-pakkereiser

Utvalget av slike turer er langt større enn du tror. Leverandørene spenner fra store internasjonale arrangører med turer på flere kontinenter og helt ned til små familie/hobbyforetak med en tur eller to i året.

  • Klikk MC har de siste par årene samlet linker til drøyt 80 slike arrangører (se komplett oversikt her). Mange av disse arrangørene kan også tilby mc-utleie dersom du foretrekker å kjøre på egenhånd.

Vi kommer ikke utenom å spesifikt nevne norske mcReiser.no, som oss bekjent er den eneste norske spesialleverandøren på markedet. De har for tiden har 10 spennende destinasjoner på programmet for 2009.

5 drømmeturer

Men om ikke det er nok, og som inspirasjon, presenterer vi derfor her fem turer rundt i verden som vi svært gjerne skulle kjørt selv.

Turene går alle i løpet av januar eller de nærmeste månedene. De utvalgte turene er riktignok alle forholdsvis lange og dyre, men det er lov å drømme, og de kan inspirere til enklere opplegg for egen maskin.

Billetter: Finn billig fly her!

NB! Det er selvsagt ikke mulig for oss å kontrollere disse arrangørenes eller turenes kvalitet. Du må selv utvise all normal varsomhet ved utvalg og bestilling. Og selvsagt underveis - det er mer krevende å kjøre motorsykkel enn å ligge på stranden. Men det er ingen grunn til å la være!

1 - Sør-Afrika, av norske mcReiser.no, avreise 29. januar, pris fra 22 880 kroner. 12 reisedager, 6-7 kjøredager.

Turen går til Cape Town, en av verdens vakreste byer, og et møte med den vestlige Kapp-provinsen. Turen passerer vinområdene utenfor Cape Town, kjører den gamle hovedveien Route 62 fra Cape Town til Port Elisabeth, og gjennom storslått natur i møte med både Atlanterhavet og det indiske hav.

GODT NORSK: Faximile av mcReiser.nos innbydende nettsider.

GODT NORSK: Faximile av mcReiser.nos innbydende nettsider.

2 - New Zealand, av Edelweiss Bike Travels, turer i januar, februar og mars, første tur 26. januar, pris fra 5600 US $ (sjekk vilkår). 14 reisedager, 12 kjøredager.

Edelweiss er kanskje verdens største mc-turarrangør, og har et stort antall spennende destinasjoner over hele verden. Turen til New Zealand gir deg mulighet til å se stort sett hele hobbitlandet fra ende til annen. Kjøringen går på gode asfaltveier, og strekker seg fra 2500 til 4000 km alt etter hvor mye du orker å kjøre.

3 - Noe mer eventyrersk er turen i Det gyldne triangel nord i Thailand , med snitt av Laos og Burma, som arrangeres av Asian Motorcycle Adventures med neste avgang 21. januar. I følge arrangøren er dette tidligere så notorisk beryktede området nå et av de sikreste og mest lovlydige områdene i sin del av Asia, men med et fantastisk nett av motorsykkelveier. Arrangørens sykler er for det meste mellomstore offroadere type Transalp til Africa Twin, så ta høyde for kjøring på jungelveier uten asfalt. Prisen er oppgitt til 2600 US $ (sjekk vilkårene!)

4 - Litt lenger fram i tid kan du ta en langt enklere rundreise i Andalusia (Spania) med AdMo-Tours. 11. april, 8 reisedager, 6 kjøredager, 3- og 4-stjerners hoteller. Pris fra 2000 pund.

AdMo-Tours er en annen av de store internasjonale operatørene med stort utvalg og gode websider. Faktisk er denne turen både så enkel og så godt beskrevet her at du mer eller mindre kan bruke dette som grunnlag for å kjøre på egenhånd.

5 - Wheels of India tilbyr turen "Overland: Europe - India", som garantert er en tur for de mer eventyrerske. Det finnes ikke alt for mye informasjon om denne på websidene deres, men den starter 18. april og er framme 25. mai. Du har mulighet til å kjøre turen på egen motorsykkel, eller på leiemotorsykkel type Royal Enfield. Pris for sistnevnte koster fra 5000 euro. Sjekk Wheels of India.

EDELWEISS: Den kanskje største spesialiserte aktøren på mc-reisemarkedet.

EDELWEISS: Den kanskje største spesialiserte aktøren på mc-reisemarkedet.

Har du gode vinterturtips? Mail til [email protected]

Les mer:

INDISKE HJUL: Tilbyr pakkereise fra Europa til India på Royal Enfield.

INDISKE HJUL: Tilbyr pakkereise fra Europa til India på Royal Enfield.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning